Update

De foodfestivals van deze zomer: van vegan tot street

Van chocolade tot sushi en van koffie tot gin: er is overal wel een foodfestival voor in Amsterdam en omstreken.

Het Parool
Zin in een burgertje? Buiten is-ie lekkerder! Beeld TREK
Zin in een burgertje? Buiten is-ie lekkerder!Beeld TREK

Vegan Food Festival
Tijdens het driedaagse foodfestival in de Westergasfabriek verzamelen zich allerlei stands met plantaardige lekkernijen: van de 'gyros' van Vleesch noch Visch tot het ijs van Van Leeuwen. Daarnaast verzorgt de Vondelgym sportactiviteiten tijdens het festival, kan je zingen bij Duke of Tokyo en dansen bij de Vondeldisco. Om 23.00 uur nog niet moe? In het Transformatorhuis kan je clubben tot de vroege uurtjes.
10, 11 en 12 augustus
Westergasfabriek

Planet Oedipus
De brouwerij uit Noord brengt een weekend van muziek, kunst, eten en natuurlijk eigen bier en dat van collega's uit allerlei windstreken: van Canada tot Noorwegen en van Rusland tot Oostenrijk, maar ook gewoon uit Nederland. De optredens zijn al net zo divers als de herkomst van de biertjes, met bands en dj's uit de hoek van de jazz, funk, punk, Caraïbische grooves en indiepop van onder anderen Ronald Snijders, Omni, Koffie, St. Tropez, Ar Frique, ­Amber Arcades, Akula Rythm Band, Conjunto Papa Upa.
11 en 12 augustus, NoordOogst Stadslandbouwproject, Meteorenweg, vanaf €15

Voor welke pita zou jij gaan? Beeld Vleesch noch Visch
Voor welke pita zou jij gaan?Beeld Vleesch noch Visch

Umami Park Festival
Na het succes van vorig jaar, besloot de organisatie van Umami Park dit keer niet één, niet twee maar drie weekenden te organiseren. De eerste - met als thema voeding, duurzaamheid en gezondheid - is al voorbij. De tweede en derde staan net als vorig jaar in het teken van Aziatisch streetfood. Maar je kan er ook Thaise massages en Japanse bodypaint krijgen. En dat alles in de binnentuin van het Tropenmuseum.
25 en 26 augustus - Umami Park: Summer Edition
22 en 23 september - Umami Park: Indian Summer Edition
Linneausstraat 2

Street Food Festival
Pokebowls, Surinaams, vegetarisch, pizza's en barbecue wordt op dit festival gecombineerd met lounge, soul, dancemuziek én karaoke. Kortom: een allegaartje, zoals je dat ook op straat kan vinden.
1 en 2 september
Dok Amsterdam

ZO Lekker
In Zuidoost kun je twee dagen lang de nazomer vieren met hapjes uit de internationale keuken. Eromheen wordt een boel georganiseerd: van live muziek en dansen tot een openluchtbioscoop onder metrostation Kraaiennest.
Vrijdag 7 en zaterdag 8 september
Amsterdamse Poort

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over