Recensie

De Amsterdamse spa-test: Conservatorium Hotel (rapportcijfer 10)

Spa's van vijf Amsterdamse luxehotels zijn getest: het Conservatorium, het Okura, Hotel De l'Europe, het Andaz en het Hilton. Bij de winnaar voel je je na een bezoek alsof je 24 uur aan één stuk hebt geslapen, de verliezer biedt niet veel meer dan een doorsnee sportschool of beautysalon. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.

Barbelijn Bertram en Elleke van Duin
De spa in het Conservatorium Hotel voelt alsof je 24 uur aan één stuk geslapen hebt Beeld Albertine van den Brink
De spa in het Conservatorium Hotel voelt alsof je 24 uur aan één stuk geslapen hebtBeeld Albertine van den Brink


CONSERVATORIUM HOTEL

Het bezoek
De Akasha Spa (duizend vierkante meter) in de 'kelder' van het Conservatorium Hotel is ontworpen door de Italiaanse toparchitect Piero Lissoni. Aanrader: ga op een maandag of een dinsdag. Op die dagen kost een beautybehandeling (massage, voetscrub en gezichtsbehandeling), inclusief twee uur zwembad (18 bij 5 meter), hamam en sauna, biologisch sapje en hippe gezonde snacks € 125. Best veel voor relatief weinig dus, inclusief privacy.

Zoals een reiziger op de website TripAdvisor opmerkt: 'Ik kom uit New York en ben wel wat gewend, maar ik moet zeggen: de spa en fitnessruimte van het Conservatorium hebben een echte New York-vibe met Europese schwung.'

Wel oppassen met oversteken als je in hogere sferen het hotel verlaat. Een abonnement op de spa en de bijbehorende gym kan ook, al bestaat daarvoor een wachtlijst. (€ 330 per maand, inclusief onder andere twee beautybehandelingen en twaalf vrijkaartjes)

Van Baerlestraat 27
www.conservatoriumhotel.nl

Eerste indruk
Wauw!

Vanaf
€ 90 voor een deep tissue massage van 45 minuten.

Behandeling
Start of the week spa escape, zoals in de tekst hierboven beschreven (€ 125). Gezichtsbehandeling, voetenscrub, massage. Zo ontspannend dat we meteen onder zeil waren. Wie weet wat er ondertussen allemaal is gebeurd?

Bijzonder
Gekomen als een wrak en vertrokken als een betere versie van onszelf. Normaal is baantjes trekken een straf, maar hier niet. De spa is zeven dagen per week open, van half zeven 's morgens tot elf uur 's avonds. De behandelingen zijn inclusief slippers (leuke souvenir), badjas en handdoek.

Minder
De confrontatie, eenmaal weer buiten, met het echte Amsterdamse leven en de dolende toeristen op het fietspad. Resultaat Alsof je 24 uur aan één stuk hebt geslapen.

Resultaat
Alsof je 24 uur aan één stuk hebt geslapen. Samenvattend: de spa in het Conservatorium Hotel krijgt van ons niets minder dan een 10.

Meer over