Lijstje

De 10 beste massagesalons volgens Amsterdammers

Je kunt in Amsterdam op zo'n beetje elke straathoek een massage halen. Maar welke salons zijn echt goed? Paroollezers tipten massaal hun favoriete salons, én masseurs.

Het Parool
Je kunt in Amsterdam overal een massage halen, maar welke salons zijn echt goed? En wat zijn de specialiteiten? Beeld Charlotte Odijk, Carly Wollaert
Je kunt in Amsterdam overal een massage halen, maar welke salons zijn echt goed? En wat zijn de specialiteiten?Beeld Charlotte Odijk, Carly Wollaert

Indra Sewcharan, bij salon Arigato
Prijs: 70 euro voor 50 minuten
Specialiteit: "Ik ben zowel gespecialiseerd in shiatsu - Japanse drukpuntmassage - als sportmassages. Die combinatie werkt goed. Daarnaast doe ik veel zwangerschapsmassages."
Setting: "Mijn salon heeft drie massageruimtes, allebei met veel privacy en een rustige sfeer. Muziek vind ik erg belangrijk, daar ga ik soms een hele dag voor zitten. Enaudi en Agnes Obel vind ik fijn, dolfijnengeluiden zal je hier niet horen. Omdat geur zo persoonlijk is gebruik ik geen geurkaarsen of wierook. Voor de massage maak ik gebruik van ongeparfumeerde amandelolie."
Waarvoor moet je juist níet bij jou zijn? "Als je zachtjes geaaid wil worden."
Tipgevers zeggen: "Indra is een geweldige masseuse, als je bij haar van de bank stapt voel je je als zacht rubber." 'Indra weet erg veel en is zeer professioneel. De behandeling is elke keer weer anders."

Arigato
Marnixstraat 213d
www.arigato.nl

Indra Sewcharan van Arigato Beeld Carly Wollaert
Indra Sewcharan van ArigatoBeeld Carly Wollaert

Lucia Orlando, bij salon il Tocco
Prijs:
65 euro per uur (30 minuten intake gratis)
Specialiteit: "Ik hanteer een holistische aanpak. Dat wil zeggen dat ik niet alleen focus op het lichaam, maar ook op de geest."
Setting: "Mijn kleine studio is niet klinisch wit. Ik heb geprobeerd de natuur naar binnen te halen met lichtgroene muren, een houten massagetafel en een rieten wasmand. Mensen mogen zelf muziek uitkiezen. Praten tijdens de massage doe ik zeker niet. In plaats daarvan neem ik van tevoren een half uur de tijd om te bespreken wat de behoefte is. De massage is er om te ontspannen. Als je dan gaat praten sla je de plank mis."
Waarvoor moet je juist níet bij jou zijn? "Als je een sportmassage wil, of bijvoorbeeld alleen je benen los wil maken of zoiets."
Tipgevers zeggen: "Lucia heeft zachte aandacht, een goed hart, twee gouden handen en een oprechte interesse in wie ik ben als mens." "Lucia combineert -op verzoek- Reiki binnen een massage waardoor de massage je ook reinigt op energetisch niveau."

il Tocco
Barcelonaplein 177a
06-47492211
www.iltocco.nl

Barbara Gemin, van salon We Like Massage
Prijs:
80 euro per uur en 100 euro per 1,5 uur (aan huis). In de pop-upsalon 25 euro per 30 minuten en 45 euro per uur.
Specialiteit: "Ik combineer verschillende technieken, maar het liefst werk ik met de Hawaiaanse lomi lomitechniek. Dat is een vloeiende massagetechniek, bijna als een dans. Het is stevig waar nodig, maar ook zacht en ontspannend."
Setting: "Als ik naar een klant ga neem ik handdoeken en een massagetafel mee. Ook heb ik een eigen playlist. Ik haat klankschalenmuziek, regenwoudgeluiden en van dat 'Buddha-chantgedoe'. In mijn lijst staat chille muziek: Joni Mitchell, Jose Gonzales en Joep Beving. Ik maak zelf olie, op basis van kokosolie. Allemaal organic. Mijn pop-upsalon zit in vintagewinkel Emporium of Wonders, in Noord. De massageruimte is ingericht met Perzische tapijten, vintage kastjes en veel hangplanten."
Waarvoor moet je juist níet bij jou zijn? "Als je een harde, onpersoonlijke massage zonder opbouw wil."
Tipgevers zeggen: "Barbara is een heerlijke vrouw: grappig, warm en lief" "Als Barbara je onder handen heeft genomen, voel je je als herboren!" " "De massages zijn geweldig, en waar kun je beter ontspannen dan thuis?"

Barbara Germin in haar pop-uplocatie in Noord Beeld Charlotte Odijk
Barbara Germin in haar pop-uplocatie in NoordBeeld Charlotte Odijk

Jaap Spreeuwenberg, van salon Massagehuys
Prijs:
58,50 euro per uur
Specialiteit: "Bij ons vind je oosterse massages met een westerse twist. De 'authentic asian' massage is vrij hard. Het is vergelijkbaar met pittig eten: je moet er aan gewend zijn, maar veel mensen zweren erbij.
Setting: "Massagehuys heeft geen toonbank maar een grote tafel waar je thee aan kunt drinken. De masseur komt je ophalen, je krijgt een badjas en stopt je kleren in een locker. We hebben vijf ruimtes die van elkaar zijn afgescheiden door semi-transparante kaasdoeken. Dat doen we om zowel de vraag als het aanbod van 'happy endings' tegen te gaan. Daardoor lever je natuurlijk wel iets van de privacy in en als de tram voorbij rijdt, hoor je dat wel.
Waarvoor moet je juist níet bij jou zijn? "Als je korter dan een uur gemasseerd wil worden, of slechts één lichaamsdeel aandacht wil geven. We doen altijd het hele lichaam en minimaal een uur, anders voel je te weinig verandering."
Tipgevers zeggen" 'Heerlijke en harde massages. Ben als herboren na zo'n stevige aanpak." "Professioneel! Prachtige ruimte, goed personeel, geen high end gelul maar ook geen afgetrapte plek tussen oude schotten"

Massagehuys
Jan Evertsenstraat 110
020-6123251
www.massagehuys.nl

Marin Dijkman, van salon Massage Marin
Prijs:
40 euro voor 30 minuten, 70 euro voor 60 minuten, 95 euro voor 90 minuten
Specialiteit: "Deep tissue, reiki, shiatsu: ik benader massages als 'holistisch loslaten'. Fysiek en mentaal loslaten kan door middel van ademhalingen."
Setting: "Voor de massage kletsen we even aan tafel. Ik wil graag weten hoe het met je is en hoe je in je lijf zit. De ruimte is klein, maar wel lekker rustig. Je zal heel af en toe een auto horen parkeren, maar dat is het wel. Ik heb meestal van die zweefmuziek op staan, lekker relaxt. Ik gebruik vaak amandelolie. Als je daar niet tegen kan heb ik Calendula of Arnica."
Waarvoor moet je juist níet bij jou zijn? "Voor een happy ending. Die vraag krijgen we vaak, maar dat moeten we hier echt niet hebben."
Tipgevers zeggen: "Marin is echt een tovenares. Ze laat het stromen. Het is soms pittig, maar wat een weldaad!" "Je wordt compleet in de watten gelegd en gaat gegarandeerd ontspannen de deur weer uit. Aanrader!"

Massage Marin
Egelantiersstraat 1
06-38358185
www.massagemarin.nl/en

Marin Dijkma in de Egelantiersstraat. Beeld Charlotte Odijk
Marin Dijkma in de Egelantiersstraat.Beeld Charlotte Odijk

Desiree Minnaar, van salon Pura Vida
Prijs:
69 euro voor een uur
Specialiteit: "Bindweefselmassage is mijn specialiteit. Het is fantastisch om te zien hoe een bijna leren huid weer soepel kan worden. Het is wel meer een nuttige massage dan een ontspannende massage. Ontspanningsmassages en zwangerschapsmassages doe ik ook. Ik gebruik een bodycushion, een kussensysteem waardoor je zelfs hoogzwanger nog op je buik kan liggen. Ook voor zwaardere mensen kan dat fijn zijn."
Setting: "Ik heb een neutraal ingerichte praktijk aan huis. Geen Buddhabeeldjes. Ik ben geen kletser, maar als mensen willen praten mag dat wel. Muziek laat ik mensen altijd zelf uitzoeken. Ik heb een paar rustige playlists, van junglegeluiden tot Norah Jones."
Waarvoor moet je juist níet bij jou zijn? "Voor een erotische massage. En ook niet voor een keiharde sportmassage. Ik masseer wel stevig, maar niet keihard."
Tipgevers zeggen: "Desiree kijkt echt naar je lichaam en past haar massage daar op aan. Geen afgewerkt massageriedeltje dus." "Het is vaak lekker en enorm ontspannend. Desiree heeft veel informatie en kennis. Ze wil je helpen met goed voedingsadvies en je gaat er rijker vandaan!"

Pura Vida
Bert Haanstrakade 410
06-13119780
www.puravidabeauty.nl

Jolanda Scholten, van salon Busy You - The Feelgood Company
Prijs:
70 euro voor een uur
Specialiteit: "Werk en stressgerelateerde klachten als rsi, nek- en schouderpijn, vermoeidheid, burn-out en spanningshoofdpijn. Ik heb opleidingen Chinese lichaamsmassage gevolgd en werk met acupressuur. Dat is net als acupunctuur, maar dan met je handen in plaats van naalden."
Setting: "Ik werk op locatie, zowel bij bedrijven als bij mensen thuis. Mensen voelen zich thuis comfortabel en die sfeer benut ik. Muziek laat ik aan de mensen zelf over. Als je wil praten is dat prima, maar uiteindelijk probeer ik wel rust te creëren. Hoe relaxter iemand is, hoe beter de behandeling werkt."
Waarvoor moet je juist níet bij jou zijn? "Ik ben wel van de stevige aanpak, dus aaien doe ik niet."
Tipgevers zeggen: "Jolanda is mijn redder in nood. Er is nog niemand geweest die de pijn tussen mijn schouderbladen zo heeft kunnen wegnemen als zij." "Knopen worden aangenaam aangepakt en wervels lijken weer op z'n plek te zitten. Ik heb mijn plek gevonden." "Jolanda weet in no time de pijn te verhelpen. En wel zo fijn: ze komt gewoon bij je thuis masseren!"

Busy You - The Feelgood Company
Woubruggestraat 28 II
06-25078641
www.busy-you.com

Jolanda Scholten bij een klant thuis Beeld Carly Wollaert
Jolanda Scholten bij een klant thuisBeeld Carly Wollaert

Clare Ramsden, van salon Clare Ramsden
Prijs:
70 euro per uur
Specialiteit:
"Ik ben klassiek Zweeds geschoold, maar heb ook opleidingen in healing, reflexologie, hot stone en zwangerschapsmassages gedaan. Afhankelijk van wat iemand wil combineer ik de verschillende technieken."
Setting: "Mijn studio is een heldere, comfortabele, kleine ruimte in een vrij rustige buurt. Voor wat rust kun je al tijdens het intakegesprek een voetenbad nemen. Er staat geen muziek op. Ik werk in stilte zodat je minder snel afgeleid bent."
Waarvoor moet je juist níet bij jou zijn? "Voor een kille deep tissue massage. Niet dat mijn massages zacht zijn, maar wel mindful."
Tipgevers zeggen: "Clare heeft toverhanden. Elke massage begint met een weldadig voetbad en dan gehts los!" "Ik vind massages vaak verspilde tijd: veel masseurs werken enkel een routine af. Maar zodra je Clares magische vingers over je lichaam voelt, weet je het: dit is de beste!" "Clare is super relaxed en helemaal niet oordelend."

Clare Ramsden
Pythagorasstraat 29b
06-48335134
clareramsden.wordpress.com

Saskia te Dorsthorst, van salon La Saskia Massage
Prijs:
30 euro voor 30 minuten, 55 euro voor een uur
Specialiteit: "Ik geef mensen veel persoonlijke aandacht en bied een luisterend oor."
Setting: "Je komt bij mij in een huiselijke sfeer. Ik heb me voor de inrichting laten inspireren door powervrouwen als Koningin Noor van Jordanië en Pipi Langkous. Tijdens de massage zet ik muziek op van Lavinia Meijer of Ibizamuziek. Ik gebruik biologische amandelolie met een drupje etherische olie. Daarbij kijk ik vooral naar de seizoenen: in de winter gebruik ik kruidnagel, in de zomer citroen."
Waarvoor moet je juist níet bij jou zijn?
"Het is nu trendy om massages heel spiritueel te maken. Ik ben daar niet op tegen, maar soms wordt het een beetje misbruikt. Ik sta met mijn voeten in de klei en zit met mijn hoofd in de wolken."
Tipgevers zeggen: "Ze heeft jaren ervaring, is een fijn mens en neemt altijd ruim de tijd om te horen waar je aan toe bent." "Er is na afloop ruimte voor een kopje thee of glaasje water met wat lekkers." "Saskia weet zonder al te veel woorden mijn lichaam te lezen."

La Saskia Massage
Spaarndammerstraat 642
06-28411168
www.lasaskiamassage.nl

Saskia van salon La Saskia Massage Beeld Charlotte Odijk
Saskia van salon La Saskia MassageBeeld Charlotte Odijk

Esther van de Plas (eigenaar) - Doctor Feelgood

Esther van de Plas, van salon Doctor Feelgood
Prijs:
65 euro per uur
Specialiteit: "Onze masseurs zijn van topniveau. We hanteren Amerikaanse standaarden en hebben een academie binnen het bedrijf."
Setting: "Om de drempel lager te maken, lijkt de salon op een winkeltje. Achterin zijn de massageruimtes: allemaal geluidsdichte, aparte kamers. We draaien mooie wereldmuziek; native American, piano en folk. We zullen geen gesprek initiëren, maar als de klant wil praten, kan dat. Masseren doen we met jojoba olie. Al die andere olies maken je handdoeken ranzig. Tussen de massages door wordt witte salie gebrand, voor de geur."
Waarvoor moet je juist níet bij jullie zijn? "We zijn zeker niet tegen spiritualiteit, maar je zal hier geen chakramassages vinden."
Tipgevers zeggen: 'Masseur Yann van Doctor Feelgood heeft mij met een hybride vorm van hot stone en Zweedse massage van mijn kantoorklachten afgeholpen." "Goed voor een ontspanningsmassage maar vaker nog voor een wat stevigere aanpak" "Ik ben net naar Breda verhuisd, maar ga af en toe speciaal naar Amsterdam voor een massage bij Doctor Feelgood."

Doctor Feelgood
Scheldestraat 16
020-6201570
Czaar Peterstraat 108
020-3307093
www.doctorfeelgood.nl

Lees ook:
De 16 beste lunchplekken in de binnenstad volgens Amsterdammers.

Dit zijn de lekkerste hamburgers volgens Amsterdam

Hier eet je de lekkerste tosti's van de stad

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over