'Dauerläufer' Klaassen maakt indruk in Bremen

Oud-Ajacied Davy Klaassen kent na een ongelukkige periode bij Everton een opleving in Duitsland. De fans van Werder Bremen lopen met hem weg.

ANP
Davy Klaassen in actie voor Werder Bremen Beeld EPA
Davy Klaassen in actie voor Werder BremenBeeld EPA

'Aktivposten', 'Kreativspieler', Dauerläufer', de Duitse superlatieven waren niet van de lucht na het competitiedebuut van Davy Klaassen voor Werder Bremen.

Werder speelde weliswaar gelijkt, thuis tegen Hannover (1-1), maar de fans van de Bundesligaclub verheugen zich al op de volgende wedstrijd van Klaassen.

Op social media wordt Klaassen geroemd om zijn werklust, maar ook om zijn techniek. Ajax-trainer Erik ten Hag noemde jongeling Dani de Wit woensdag nog een echte 'Draufgänger', die term gaat zeker op voor Klaassen, vinden de aanhangers van groen-wit. "Davy was overal te vinden. Na 90 minuten spelen stond er 12,77 kilometer op zijn teller. De meeste meters van iedereen op het veld."

"Onze nieuwe nummer 30 liet met slimme passjes zien veel inzicht te hebben. Davy was vaak het beginpunt van een aanval", roemen de Bremen-fans de aankoop die voor veel geld overkwam van Everton.

Meer over