Dappermarkt beste markt van Nederland

ROTTERDAM - De Dappermarkt in Amsterdam is de beste markt van Nederland. Dat heeft de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) bepaald.Stadsdeelwethouder Sharona Ceha van Amsterdam-Oost, waar de markt gevestigd is, nam de prijs maandag in ontvangst op de Mercado vakbeurs voor ambulante handel. Die vindt maandag en dinsdag plaats in het Rotterdamse evenementencomplex Ahoy.

De jury prees de Dappermarkt vooral om zijn gezellige en multiculturele karakter. De handhaving en administratie noemde zij perfect.

De verkiezing voor de beste markt heeft jaarlijks plaats. Volgens de CVAH zorgt de competitie vaak voor verbeteringen op de deelnemende markten.

Andere genomineerden waren de markten van Amstelveen, Apeldoorn, Hengelo en Capelle aan den IJssel. Aan de competitie namen in totaal 75 markten deel.

Een woordvoerder liet weten ''enorm blij'' te zijn met de prijs. Volgens hem heeft de markt onder meer gewonnen door de multiculturele samenstelling van bezoekers, kooplui en producten.

Bestuurders van het stadsdeel, kooplui van de markt en omwonenden waren met twee bussen en circa tweehonderd man sterk afgereisd naar Rotterdam. Woensdag vieren ze het winnen van de prijs op de markt zelf. Daarbij is ook burgemeester Job Cohen aanwezig. Op het Dapperplein wordt dan een speciaal voor de gelegenheid gemaakt kunstwerk onthuld. (ANP)

undefined

Meer over