Dansersfonds '79 reikt prijzen uit

AMSTERDAM - De Stichting Dansersfonds '79 heeft maandag de jaarlijkse dansprijzen uitgereikt in Het Muziektheater in Amsterdam.

Danseres Larissa Lezhnina, een eerste soliste van Het Nationale Ballet, ontving de Prijs van Verdienste 2010. Aan deze prijs is een bedrag verbonden van 2500 euro. De uit Rusland afkomstige Lezhnina danst al zestien jaar bij het gezelschap. Ze danste onder meer hoofdrollen in Het Zwanenmeer, De Notenkraker en Romeo en Julia. In 2006 werd haar werk bekroond met de Alexandra Radius Prijs.

De aanmoedigingsprijzen gingen dit jaar naar Besim Hoti en Yulanne de Groot, die aan het begin van hun professionele carrière staan. Hoti danst bij het Scapino Ballet en De Groot bij Introdans. Zij ontvingen ieder 1500 euro. (ANP)

Solisten Larissa Lezhnina en Tamas Nagy van Het Nationaal Ballet dansen Theme and Variations tijdens de generale repetitie van 100 Jaar Balanchine in het Muziektheater in Amsterdam (archieffoto, maart 2004). ANP Beeld
Solisten Larissa Lezhnina en Tamas Nagy van Het Nationaal Ballet dansen Theme and Variations tijdens de generale repetitie van 100 Jaar Balanchine in het Muziektheater in Amsterdam (archieffoto, maart 2004). ANP
Meer over