Dansen op Bach met een biertje in de hand

Op 25 maart wordt in poptempel Paradiso voor het eerst Klassifest georganiseerd: een laagdrempelig festival met klassieke muziek.

Het Parool
Poptempel Paradiso is 25 maart het toneel van klassieke muziek Beeld ANP
Poptempel Paradiso is 25 maart het toneel van klassieke muziekBeeld ANP

Op Klassifest kun je dansen op Bach of Satie met een biertje in de hand. Gewoon in spijkbroek en kletsend met collega's en vrienden. Want waarom zou je klassieke muziek perse in een zaal als het Concertgebouw moeten horen, zittend op een stoel in je gestreken overhemd, zonder drankje in de hand?

"Klassieke muziek hoeft niet lang te duren of moeilijk te zijn," zegt initiatiefnemer Milena Haverkamp (30). Samen met Olga Mouret (32) wil ze met Klassifest de vooroordelen over klassieke muziek doorbreken.

30 minuten
Op Klassifest treden professionele Amsterdamse musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Amsterdam Sinfonietta op. Ze spelen korte programma's van maximaal dertig minuten.

Ook een verschil met bijvoorbeeld een concert in het Concertgebouw: je kunt gewoon in- en uitlopen. Vind je Satie maar niets, dan loop je de trap op naar een zaal waar Dvorak je wellicht wel weet te verleiden.

Zelfs aan de wc's is gedacht: daar komt die avond speciaal Bach uit de speakers.

Klassifest, Paradiso, 25 maart, 19.30 tot 23.00 uur.

Meer over