Dancefestival Mysteryland presenteert line-up

Het dancfestival Mysteryland, dat twee dagen zal duren, heeft het eerste deel van zijn programma gepresenteerd. DJ Martin Garrix speelt de hoofdrol.

Een enorme lichtshow bij het hoofdpodium van Mysteryland, vorig jaar. Beeld anp
Een enorme lichtshow bij het hoofdpodium van Mysteryland, vorig jaar.Beeld anp

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus biedt Mysterland elektronische muziek, kunst en cultuur. Zoals ieder jaar is het programma een mix van grote internationale namen en opkomend talent. Opvallend is de aanwezigheid van Martin Garrix, die van de Nederlandse festivals deze zomer alleen Mysteryland aandoet.

Andere namen zijn onder anderen Alesso, Nicky Romero, Chris Liebing, Steve Angello, Dave Clarke, Knife Party, The Flexican & Sef en Ben Sims.

Dit jaar viert Mysteryland voor het eerst een meerdaagse editie op het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Internationale edities van Mysteryland vinden plaats aan de voet van het Andesgebergte in Chili en op het legendarische Woodstockterrein in Bethel Woods New York in de Verenigde Staten.

Talenten en kunstenaars
Op zaterdag 7 maart om 10 uur start de reguliere kaartverkoop. Duncan Stutterheim, oprichter van ID&T: 'We zijn ontzettend blij dat we onze bezoekers nu een tweedaags programma kunnen bieden. Daarnaast zijn we trots dat we aan twee keer zoveel talenten, kunstenaars en creatieven een podium kunnen bieden.'

Volgens Stutterheim mogen bezoekers vooral De Kunstroute, die wordt gemaakt in samenwerking met Cultuur & Ondernemen, en het Tropenmuseum niet missen. Het volledige programma van Mysteryland wordt eind maart bekend gemaakt.

Het elektronische muziekspectrum is op Mysteryland opnieuw sterk vertegenwoordigd. Naast de eerder genoemde acts zijn ook Apollonia, Art Department, Noisecontrollers, Ummet Ozcan, Dillon Francis, Dominik Eulberg & Gabriel Ananda, Dubfire, Firebeatz, Mightyfools, Vinai, STERAC en ROD van de partij.

Jazzy Jeff
CLR, HYTE, Beatport en Joris Voorn Presents zijn verantwoordelijk voor techno, techhouse en deephouse. Planet Delsin en Studio 80 cureren de Vinyl Only stage. Q­-dance is er op beide dagen bij met Wildstylez, Frontliner en Psyko Punkz. In de Heineken Starclub verzorgen Kris Kross en Yours Truly het programma, onder andere met de Fresh Prince-legende DJ Jazzy Jeff.

Mysteryland is begonnen in 1993 en is daarmee het langstlopende dancefestival ter wereld. Het festival richt zich op elektronische muziek, kunst, cultuur, talent en duurzaamheid.

undefined

Meer over