Dagtips: huilen, huilen en nog eens huilen

Elke dag selecteert Het Parool de drie beste cultuurtips van de dag. Vandaag (dinsdag 8 maart): huilen om toneel, ontroering door Janine Jansen en janken om The Virgin Suicides.

Redactie
De Meest Zwaarmoedige Voorstelling Ooit Beeld Kurt van der Elst
De Meest Zwaarmoedige Voorstelling OoitBeeld Kurt van der Elst

De Meest Zwaarmoedige Voorstelling Ooit (Waarvan het Hele Publiek Moet Huilen)
Klagen, verdrinken in zelfmedelijden en heel hard huilen is soms fijn om te doen. Dus waarom zou je je daarvoor schamen?
In deze voorstelling, over een vriendengroep die iemand heeft verloren, proberen de acteurs van toneelgezelschappen De Warme Winkel en Artemis de schoonheid en romantiek van het somber zijn via toneelspel en film te laten zien.
Frascati (20:00) € 15,-

null Beeld Kurt van der Elst
Beeld Kurt van der Elst

Janine Jansen en Alexander Gavrylyuk
Vandaag vormt Janine Jansen samen met Oekraïnse pianist Alexander Gavrylyuk een ensemble. Een bijzondere combinatie, want deze twee zwaargewichten speelden nog nooit samen. Ze spelen onder meer de Sonate voor viool en piano van Poulenc, geschreven in de oorlogsjaren 1942-'43. Poulenc droeg het stuk op aan de dichter Federico García Lorca, slachtoffer van het Spaanse fascisme.
Concertgebouw (20:15 - 22:10) vanaf € 17,85

Janine Jansen Beeld anp
Janine JansenBeeld anp

The Virgin Suicides
Op internationale vrouwendag wordt in Studio/K aandacht gegeven aan de vrouwelijke filmmakers. The Virgin Suicides is niet alleen gemaakt door een vrouw (Sofia Coppola), maar het verhaal is ook een onderzoek naar de duistere kanten van het zijn van een jong meisje.
Studio/K (21:30)

null Beeld -
Beeld -
Meer over