Dagtips: graffitikunst, duistere punkrock en een boosaardige komedie

Elke dag selecteert Het Parool de drie beste cultuurtips van de dag. Vandaag (woensdag 16 maart): graffitikunst van Frank E. Hollywood, duistere punkrock van Savages en een boosaardige komedie in de Brakke Grond.

Redactie
Savages Beeld Dustin Cohen
SavagesBeeld Dustin Cohen

Frank E. Hollywood
Een drukke achtergrond van felle kleuren en collages van postzegels, bankbiljetten en foto's met op de voorgrond een geabstraheerd popart-achtig vrouwengezicht. Voor zijn nieuwste serie No gilded age slaat kunstenaar Frank. E. Hollywood een andere weg in: geen markeerstiften en een maatschappijkritischere boodschap.
Villa del Arte Gallery, Spiegelstraat

Een portret van presentatrice Geraldine Kemper Beeld Frank E. Hollywood
Een portret van presentatrice Geraldine KemperBeeld Frank E. Hollywood


Savages

De Britse band Savages speelt stevige en duistere punkrock. Met gitaren, harde drums en een dreunende bas is de band, die in 2013 is opgericht, uitgegroeid tot één van de hipste bands van Engeland. Savages bestaat uit vier in zwart geklede vrouwen. Het komende jaar treden ze overal ter wereld op, om nummers te laten horen die op hun nieuwe album Adore life staan.
Melkweg (21:00) € 17,50 + lidmaatschap

Savages Beeld Dustin Cohen
SavagesBeeld Dustin Cohen


Wat / nu

Damiaan De Schrijver, Sara De Roo, Frank Vercruyssen en Jolente De Keersmaeker, de kernploeg van de Belgische Tg. Stan brengt een boosaardige komedie waarin de komst van een huishoudster de gedachten over idealen en tolerantie van de hoofdpersonen verandert.
Brakke Grond, van 16 t/m 19 maart (20:30) vanaf € 9,-

Meer over