Dagtips: een hipsterfilm en relitango

Elke dag selecteert Het Parool de drie beste cultuurtips van de dag. Vandaag (maandag 21 maart): hipsterfilm A Wonderful Cloud, een muziekvoorstelling van Peter Faber en Pearl Jozefzoon en Gevangen In Schoonheid, over de Rotterdamse kunstschilder Ernst van Leyden.

Gevangen In Schoonheid Beeld Mokumfilm
Gevangen In SchoonheidBeeld Mokumfilm

Pluk de Lentenacht
Pluk de Nacht laat iedere zomer het Nederlandse publiek in de openlucht kennismaken met arthousefilms en documentaires. Vandaag, op de eerste lentedag van het jaar, wordt voor nieuw initiatief Pluk de Lentenacht de film A Wonderful Cloud gedraaid. De film is een hipstersatire over eind-twintigers in Los Angeles. Hoofdpersonage Eugene is niet ambitieus en wil zoveel mogelijk van het leven zien. Met zijn ex-vriendin Katelyn feest hij in Los Angeles en neemt hij de kijker mee in de Amerikaanse hipsterwereld.
Felix Meritis (20:00) € 7,50

A wonderful Cloud Beeld -
A wonderful CloudBeeld -


De Matthëus Passie

De klassieke Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in een eigentijdse mix van klassieke muziek en tango gespeeld door de band Tango Extremo. Jan Rot maakte een prachtige vertaling van het lijdensverhaal van Jezus. Peter Faber neemt de rol van Evangelist en verteller op zich. Pearl Jozefzoon en opera solist Job Hubatka nemen de zangpartijen voor hun rekening.
Zonnehuis (20:00) vanaf € 17,50

Mattheüs Passie Beeld -
Mattheüs PassieBeeld -


Gevangen in Schoonheid

De film Gevangen in Schoonheid gaat over de Rotterdamse kunstschilder Ernst van Leyden en zijn vrouw Karin van Leyden. Aan de hand van fragmenten uit brieven en foto's uit de privécollectie van de familie Van Leyden wordt het leven van de schilder geschetst. Na afloop van de film kunnen er vragen worden gesteld aan regisseur Frederieke Jochems. De vragenronde staat onder leiding van Jos van den Burg. Hij is filmrecensent voor Het Parool en redacteur bij de Filmkrant. Voorafgaand aan de film wordt het korte documentaireportret Hollandse meesters: Klaas Gubbels vertoond.
Ketelhuis (19:15)

Gevangen in Schoonheid Beeld Mokumfilm
Gevangen in SchoonheidBeeld Mokumfilm
Meer over