Dad van Dchar en De Vader beste stukken 2017

De stukken Dad van Nasrdin Dchar en De Vader met Johanna ter Steege en Hans Croiset zijn de grote publieksfavorieten van het afgelopen theaterseizoen.

ANP/BuzzE
In DAD vertelt Nasrdin Dchar een persoonlijk verhaal over zijn vaderschap en hoe hij daaraan vorm wil geven in een tijd waarin de samenleving zo verdeeld is. Beeld Linda Stulic
In DAD vertelt Nasrdin Dchar een persoonlijk verhaal over zijn vaderschap en hoe hij daaraan vorm wil geven in een tijd waarin de samenleving zo verdeeld is.Beeld Linda Stulic

Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van het Nederlands Theater Festival waarvan woensdag de resultaten zijn gepubliceerd. De stukken werden eerder ook al genomineerd door de Toneeljury.

In Dad vertelt Nasrdin Dchar een persoonlijk verhaal over zijn vaderschap en hoe hij daaraan vorm wil geven in een tijd waarin de samenleving zo verdeeld is. De Vader laat zien hoe de relatie tussen een vader en een dochter wordt beïnvloed als hij Alzheimer blijkt te hebben en zijn herinneringen langzaam verliest.

Beide voorstellingen zijn in september te zien op het Nederlands Theater Festival (NTF). Dad draait daarna nog drie maanden in de Nederlandse theaters. In Amsterdam doet Dchar Podium Mozaiek, De Meervaart en De Kleine Komedie aan.

Uit de enquête van het NTF blijkt verder dat een op de drie Nederlanders voorstander is van het instellen van een toneelpublieksprijs voor het totale Nederlandse toneelaanbod.

Lees ook: Nasrdin Dchar is in Dad een positieve activist en Nasrdin Dchar: 'We mogen onze waardigheid niet verliezen'

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over