Cybercriminelen sluizen geld weg tijdens online bankieren

Cybercriminelen hebben een geavanceerde methode ontwikkeld om via internet geld weg te sluizen van rekeninghouders van de Rabobank. De criminelen breken met behulp van een virus in terwijl de rekeninghouders online bankieren. Ze voegen ongezien extra betaalopdrachten toe naar buitenlandse rekeningen.

ANP/Redactie
De website van de Rabobank. © ANP Beeld
De website van de Rabobank. © ANP

Dat schrijft Spits. Dagelijks duperen criminelen op deze manier een handvol rekeninghouders van de Rabobank, bevestigt een woordvoerder. De Nederlandse Vereniging van Banken kent de methode en wijst erop dat ook rekeninghouders van andere banken worden getroffen.

Onlangs is een vrouw uit Kampen bestolen van een groot geldbedrag toen zij een betaling via internet wilde doen. De vrouw logde in op de internetpagina van haar bank. Die pagina liep vast. De vrouw kon ondertussen wel andere internetsites bereiken, maar de bankpagina bleef ongeveer anderhalf uur geblokkeerd. Toen de Kampense daarna de site weer kon bereiken, zag ze dat er een aanzienlijk bedrag van haar rekening was afgeschreven. Mogelijk is dit gebeurd via een virus in haar laptop, aldus de politie.

Meer over