Update

Cruiseschip rederij Costa dobbert stuurloos rond

Een cruiseschip van de Italiaanse rederij Costa Crociere, de Costa Allegra, is vandaag op de Indische Oceaan in moeilijkheden geraakt na een brand aan boord. De rederij verloor vorige maand zijn maritieme trots, het cruiseschip Costa Concordia dat voor de kust van Toscane verging. Daarbij vielen waarschijnlijk 32 doden.

ANP
De Costa Allegra. FOTO AFP Beeld
De Costa Allegra. FOTO AFP

De Costa Allegra bevindt zich volgens meldingen van Italiaanse media stuurloos op 480 kilometer van de eilandengroep de Seychellen. De 636 passagiers en 413 bemanningsleden maken het goed en de brand is inmiddels geblust. De brand brak uit in de machinekamer van het schip uit Genua.

De autoriteiten op de Seychellen hebben laten weten dat er hulp onderweg is. De Italiaanse kustwacht is ook in actie om de Costa Allegra bij te staan. Volgens de rederij vaart een sleepboot naar het 188 meter lange cruiseschip. Het vertrok zaterdag uit Diego Suarez in het noorden van Madagaskar naar het eiland Mahé, het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Seychellen

De vlammen ontstonden in de machinekamer bij de generatoren. Door een snelle interventie van de bemanning kon het vuur snel geblust worden, maar door de brand is de aandrijving van het cruiseschip wel uitgevallen en dobbert de Costa Allegra rond. 'Er is geen gevaar en de situatie is niet alarmerend', heeft kolonel Michael Rosette gemeld van de kustwacht van Mahé.

De Costa Concordia, die vorige maand zonk voor de kust van Toscane. Beeld getty
De Costa Concordia, die vorige maand zonk voor de kust van Toscane.Beeld getty
Meer over