Comedian Aziz Ansari voor het eerst naar Amsterdam

De Amerikaanse stand-up comedian Aziz Ansari komt deze lente voor het eerst naar Nederland. Op 2 april staat Ansari, bekend van Masters of None en Parks and Recreation, in de Afas Live in Amsterdam.

ANP/BuzzE
null Beeld anp
Beeld anp

Dat maakte Mojo dinsdag bekend.

Aziz Ansari begon in 2000 als stand-up comedian, maar brak door met zijn rol in de satirische serie Parks and Recreation. Zijn zelfgeschreven komedieserie Master Of None op Netflix heeft hem ware beroemdheid verschaft. De serie won meerdere awards en Ansari zelf won onder meer twee Emmy's en een Golden Globe.

De show is onderdeel van zijn Road To Nowhere wereldtournee, zijn eerste grote klus na beschuldigingen van grensoverschrijdend seksueel gedrag.

Beschuldiging
In januari 2018 deelde een vrouw op het online platform Babe anoniem haar ervaring over een date die ze had met Ansari. Ze zei dat ze door het pushende gedrag van Ansari zich gedwongen voelde tot seksuele handelingen.

De comedian reageerde enkele dagen later op de publicatie. Hij verklaarde dat hij tijdens de bewuste avond het idee had dat de seks "absoluut met wederzijdse instemming" plaatsvond. Ook liet hij weten de zaak privé te hebben besproken met de beschuldiger.

Kaarten gaan vanaf vrijdag 18 januari in de verkoop.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool. Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over