Langs de velden

Coach André Wetzel nog geen succes bij AFC

De komst van coach André Wetzel heeft voor AFC nog niet tot het gewenste effect geleid. De Amsterdamse club verloor ook het derde duel met de Rijnsburgse Boys.

Curt Simons
André Wetzel boekt nog geen succes Beeld ANP
André Wetzel boekt nog geen succesBeeld ANP

Amateurvoetbal
De komst van coach André Wetzel als opvolger van de plotseling vertrokken Ton du Chatinier heeft bij AFC nog niet tot een schokeffect geleid. De Amsterdamse club verloor ook het derde competitieduel sinds het aantreden van de 66-jarige Wetzel. Rijnsburgse Boys was met 1-0 te sterk.

Opvallend was dat AFC weer niet tot scoren kwam. AFC maakte tot nu toe in elf competitiewedstrijden het schamele aantal van zeven doelpunten en is daarmee de minst productieve ploeg in de tweede divisie. AFC blijft door de nederlaag op de voorlaatste plaats staan. Zondag wacht de derby uit bij De Dijk.

Zondag tweedeklasser DWS moet de met 3-2 gewonnen competitiewedstrijd van 15 oktober tegen West Frisia overspelen. DWS stelde tegen de club uit Enkhuizen de geschorste Issam el Bakkali, die in het duel een doelpunt maakte, op en daarom is de wedstrijd door de KNVB ongeldig verklaard. DWS, dat wordt getraind door oud-Ajacied Tarik Oulida moet de wedstrijd tegen West Frisia 25 februari volgend jaar overspelen en krijgt ook een boete van driehonderd euro.

De amateurs van Ajax maken nog met twee teams kans op het winnen van de districtsbeker West 1 van de KNVB. Het eerste elftal (zaterdag hoofdklasse) won in de tweede ronde van het bekertoernooi met 3-0 van zondag derdeklasser Grashoppers uit Hoogwoud en het tweede team, uitkomend in de reserve hoofdklasse, was met 2-0 te sterk voor zondag vierdeklasser HSV Sport 1889 uit Zwaag.

Onder andere zaterdaghoofdklasser Swift (5-3 zege op eersteklasser CSW), zaterdag eersteklasser WV-HEDW (4-0 overwinning op vierdeklasser Sporting '70) en zondag eersteklasser JOS Watergraafsmeer (5-1 winst bij vijfdeklasser Buiksloot) zijn ook door. De vier halve finalisten van de districtsbeker plaatsen zich voor het landelijk toernooi om de KNVB-beker van volgend seizoen.

Ankaraspor heeft de topper in de zondag vierde klasse G tegen Real Sranang met 2-1 gewonnen. Het was voor koploper Real Sranang na zes wedstrijden de eerste nederlaag dit seizoen. Door een doelpunt van Donavan Kesser stond Real Sranang tien minuten voor tijd met 1-0 voor. Op dat moment ontstond een opstootje, waardoor het duel op sportpark Middenmeer korte tijd werd stilgelegd.

Die onderbreking deed Ankaraspor goed, want door doelpunten van Ramacan Özcilik en Ahmet Haphap won de thuisploeg alsnog met 2-1. Ankaraspor is door de overwinning de nieuwe koploper in zondag 4G. Real Sranang zakt met twee punten minder naar de vierde plaats in de rangschikking.

Basketbal
De basketballers van Apollo hebben de competitiewedstrijd tegen Aris uit Leeuwarden met 79-73 verloren. De Amsterdammers kwamen in Friesland snel met 15-5 achter en bleven in het vervolg van de wedstrijd achter de feiten aanlopen. Berend Weijs werd met zeventien punten topscorer bij Apollo.

Handbal
De handballers van Aalsmeer hebben de Noord-Hollandse derby tegen Volendam thuis met 25-23 gewonnen. Doelman Gaby Birjovanu was met belangrijke reddingen de uitblinker bij Aalsmeer. Zo stopte de Roemeen met twee minuten op de klok en een 24-22 voorsprong een strafworp van Volendam.

Aalsmeer staat door de overwinning op de zesde plaats in de BENE-League met elf punten uit negen wedstrijden. Volendam staat met een punt minder zevende.

Hockey
De hockeyers van Pinoké hebben gisteren verrassend gewonnen van Rotterdam. De ploeg van coach Jesse Mahieu won in het Amsterdamse Bos met 3-2. Pinoké stond door doelpunten van Gijs van Wagenberg. Marlon Landbrug en Diego Arana aan het begin van de tweede helft met 3-0 voor, maar zag Rotterdam daarna nog heel dichtbij komen.

Pinoké staat op de achtste plaats in de hoofdklasse. Amsterdam, dat door twee snelle doelpunten van Mirco Pruyser met 2-0 won bij Tilburg, staat derde met twee punten minder dan de koplopers Bloemendaal en Kampong.

Meer over