Clubavond in Melkweg en Van Gogh Museum

Om te laten zien dat Vincent van Gogh nog steeds een inspiratie is voor jonge creatieven, organiseren het Van Gogh Museum en de Melkweg gezamenlijk een weekend vol activiteiten: van expositie tot clubavond. 

Het Parool
Gijs van den Beucken: Door de ogen van Sien Beeld Gijs van den Beucken
Gijs van den Beucken: Door de ogen van SienBeeld Gijs van den Beucken

Onder de noemer Vincent op Vrijdag organiseert het Van Gogh Museum elke laatste vrijdag van de maand een avond om jong publiek te trekken. De laatste vrijdag van februari gebeurt dat extra uitgebreid in samenwerking met de Melkweg. Het is de bedoeling dat Melkwegpubliek zo ook eens een voet in het Van Gogh zet, en met kunst in aanraking komt.

Donderdagavond opent in de Melkweg Expo de tentoonstelling Vincent Exposeert. Hier laten kunstenaars werk zien dat is geïnspireerd op of door Van Gogh. Zo staat er een installatie van Suat Ögüt waarin verloren werken van Van Gogh te zien zijn in een minimuseum, toont modeontwerper Mattijs van Bergen zijn Van Goghjurken en zijn er illustraties van Stefan Glerum, geïnspireerd door de schilderstijl van Van Gogh.

Encore
Op vrijdagavond zorgt de Melkweg andersom voor een programma in het museum. De avond opent met een BMX-act tussen de kunstwerken, en een handvol dj's zorgt voor muziek. Daarnaast is er bijvoorbeeld een modeshow op de grote glazen trap in de entree van het museum en is er een markt waar kunst wordt verkocht.

Als afsluiter van het weekend staat clubnacht Encore in de Melkweg ook in het teken van een van de grootste schilders van Nederland en kun je een dansje wagen tussen grote illustraties van Van Gogh.

Vincent op vrijdag & Melkweg
23 t/m 26 februari

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over