Nieuws

Club América bevestigt: Jorge Sánchez op weg van Mexico naar Ajax

Ajax kan snel Jorge Sánchez verwelkomen als opvolger van Noussair Mazraoui. Club América, de club waarvoor de vleugelverdediger actief was in Mexico, heeft laten weten dat er een akkoord is en dat Sánchez naar Nederland verkast om de laatste formaliteiten af te ronden.

Sportredactie
Jorge Sánchez, links, kwam sinds 2018 uit voor Club América Beeld AFP
Jorge Sánchez, links, kwam sinds 2018 uit voor Club AméricaBeeld AFP

Met Sánchez heeft Ajax de opvolger van de naar Bayern München vertrokken Mazraoui binnen. In de eerste wedstrijden van het seizoen fungeerde Devyne Rensch als de rechtsback van de Amsterdammers, maar hoewel hij zaterdag tegen Fortuna Sittard wel scoorde, overtuigde hij vooral in verdedigend opzicht niet.

De 24-jarige Sánchez is een 25-voudig international van Mexico die in zijn thuisland tot 2018 uitkwam voor Santos Laguna en vervolgens de overstap maakte naar Club América. Na Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca wordt de Mexicaan de zevende aanwinst van de regerend landskampioen, die zaterdag het nieuwe eredivisieseizoen startte met een 2-3 zege op Fortuna Sittard.