Clinton wint in West-Virginia

CHARLESTON - Hillary Clinton heeft dinsdag in de Amerikaanse staat West-Virginia de voorverkiezingen bij de Democraten gewonnen met een ''ruime marge''. Dat meldde de Amerikaanse zender CNN. Peilingen voorspelden al dat Clinton zou winnen van haar rivaal Barack Obama in de relatief arme staat van twee miljoen inwoners die geldt als blank en behoudend.

Clinton beloofde haar aanhangers dinsdagavond laat (lokale tijd) door te vechten. ''Na deze overweldigende overwinning in West-Virginia is het duidelijk dat de betweters die zeggen dat de race is gelopen het allemaal bij het verkeerde eind hebben'', aldus de senator van New York tegen haar aanhangers. '' Ik ben de sterkste kandidaat. Ik geef niet op.''

Obama wees er ondertussen op dat hij de onvermijdelijke Democratische kandidaat is en keek al vooruit naar de race met de Republikeinse kandidaat John McCain. ''Zijn enige antwoord op de problemen die door het beleid van George Bush zijn veroorzaakt is om vier jaar langer met dezelfde problemen te zitten'', aldus Obama.

Alles is bij de Democraten om de supergedelegeerden (Democratische partijbestuurders, Congresleden, gouverneurs, oud-presidenten etc.) gaan draaien. Zij zullen op de partijconventie van eind augustus in Denver, Colorado, met hun salomonsoordeel moeten komen. Obama heeft 1874 supergedelegeerden achter zich staan en Clinton 1698. (ANP)

undefined

Meer over