Christelijke ROC's als beste uit de bus in keuzegids

Kleine vakcolleges en christelijke ROC's scoren dit jaar het best onder de mbo-scholen. Dat blijkt uit de Keuzegids MBO-Studies 2013, die woensdag werd gepresenteerd.

Redactie

Het Hoornbeeck College en ROC Menso Alting, twee christelijke instellingen met kleinschalige locaties, en de Brabantse school De Rooi Pannen vormen de top 3 in de keuzegids van 2013. 'Veel mbo-scholen hebben sterke en zwakke opleidingen, dus verschilt het per vakgebied wat de beste school is. Toch zijn er ook wel ROC's die in veel vakgebieden hoog scoren', aldus de makers van de Keuzegids van het C.H.O.I.

Groene school
Volgens de Keuzegids is de Leidse Instrumentenschool het beste vakcollege en is het AOC Groenhorst College de beste 'groene school', oftewel scholen die zich richten op de groene sector.

De 176 pagina's tellende gids bevat, naast de lijst met beste opleidingen, ook allerlei informatie over scholen. Zo staat het aantal eerstejaars, het oordeel van de onderwijsinspectie en een omschrijving van alle aangeboden opleidingen in het boekwerk.

Meer over