Chinese organisatie huurt cheerleaders in om sfeer te verbeteren

Het leger ingehuurde 'cheerleaders' bij een hockeywedstrijd. Foto EPA/Gero Breloer Beeld
Het leger ingehuurde 'cheerleaders' bij een hockeywedstrijd. Foto EPA/Gero Breloer

PEKING - Het Chinese stadion waarin toeschouwers in de stromende regen op de start van de Olympische roeiwedstrijden wachtten, was bezaaid met lege plekken. Bij sommige onderdelen van de Spelen zijn de tribunes halfleeg.

Om de plekken op te vullen, huurt de Chinese overheid nu vrijwilligers in. De in gele shirts geklede cheerleaders juichen alle sporters toe en verbeteren zo de sfeer, zegt Wang Wei, een hoge official van het organisatieteam.

Vooral bij het judo, badminton en waterpolo bleven veel tribuneplaatsen leeg. Maar zelfs bij de openingsceremonie waren er lege stoelen.

Wang zegt dat eerdere edities van de Spelen met hetzelfde probleem kampten, nadat toeschouwers en journalisten erop hadden gewezen dat sommige stadions ver van vol waren, alhoewel alle Olympische evenementen volledig uitverkocht zijn. Tijdens de dagelijkse persconferentie zei Wang bezorgd te zijn om het 'legestadio-probleem'. Wang: ''Het heeft diverse oorzaken, zoals het hete weer en de regen. En sommige toeschouwers komen alleen voor een specifieke wedstrijd opdagen, terwijl ze tickets voor een heel toernooi hebben.''

Een andere mogelijkheid is dat tickets die aan sponsors zijn toegewezen, geregld niet worden gebruikt. Veel daarvan worden pas op de avond voor de wedstrijden uitgereikt. (BBC)

null Beeld
Meer over