Cao-overleg op laag pitje

In de metaalindustrie legden werknemers al meerdere keren het werk neer wegens de cao-plannen van het kabinet. Foto ANP/David van Dam Beeld
In de metaalindustrie legden werknemers al meerdere keren het werk neer wegens de cao-plannen van het kabinet. Foto ANP/David van Dam

DEN HAAG - Werkgevers- en werknemersorganisaties maken geen grote haast met de onderhandelingen over nieuwe collectieve arbeidsovereenkomsten (cao's).

"Besprekingen worden veelal op de lange baan geschoven," constateert de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN), die 850 bedrijven en zeventig bedrijfstakken adviseert.

Het overleg is in diverse sectoren op een laag pitje gezet, waaronder de metaalsector en andere aan de auto-industrie gelieerde bedrijfstakken. "Het lijkt erop dat die ontwikkeling uitbreidt," aldus een woordvoerder van AWVN, die betrokken is bij vijfhonderd van de negenhonderd cao's in ons land.

Veel tijd van de vakbonden gaat momenteel op aan ontslagprocedures en deeltijd-ww. Werkgevers hebben het druk met de crisis. (GPD)

Meer over