Bezorgtest

Café Amoi: bizar krokante loempia's, de rendang kan beter

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Café Amoi.

Monique van Loon
Saté, maiskoekjes, rijst en rendang van Café Amoi. Beeld Monique van Loon
Saté, maiskoekjes, rijst en rendang van Café Amoi.Beeld Monique van Loon

Waar wordt er besteld?
Bij Café Amoi op de Kinkerstraat, het in 2016 geopende zusje van het vroeger bekende Indonesische restaurant Sarang Mas. Traditioneel Indonesisch eten in hippe setting. Een beetje alsof je op Bali zit; ik kom er graag voor de gerechten én de sfeer. Maar vandaag heb ik geen zin om de deur uit te gaan; ik wil saté in mijn ­joggingbroek op de bank.

Snap ik.
En Amoi gelukkig ook. Voor twee personen kies ik voor satay ayam (saté van kippendijen met pindasaus, €7,50), fricandel jagung (maiskoekjes, €5), lumpia ­bebek (met eend gevulde loempia's, €8), daging rendang (het bekende gestoofde rundvlees, €11) en daarbij nasi putih, oftewel witte rijst (€3,50). En tot slot een Bintangbiertje (€4).

En, is het er een beetje vlot?
Het is vrijdagavond, spitsuur in thuisbezorgland, maar nadat ik op 'bestel' heb geklikt, duurt het slechts zestien minuten tot de UberEats-scooter voor mijn deur in West staat. Een record. De gerechten, verpakt in kartonnen bakjes met luxe uitstraling (helaas niet geschikt om opnieuw in op te warmen), zijn perfect warm. En, nog belangrijker: het bier is ijskoud.

Leuk, dat biertje, maar we zijn hier voor het eten.
Ik kan met zekerheid stellen dat alles exact zo smaakt als wanneer je in restaurant Amoi zit. Best bijzonder, want vaak is een bezorgde loempia veel minder lekker dan vers uit het vet in een restaurant.

De loempia's van eend zijn lekker gevuld en bizar krokant. De maiskoekjes zijn al even knapperig en smakelijk. De saté is botermals en heeft mooie grillstrepen. De bijgeleverde sausjes (pinda, chili en hoisin) zijn apart verpakt. Dat is slim en logisch, maar toch denkt niet elk bezorgrestaurant eraan. Wel mogen de sauzen spannender: de hoisinsaus is bijvoorbeeld wat saai en droog.

Café Amoi

Open Zo-do 17.00 tot 21.30 uur, vrij-za 17.00 tot 22.30 uur
Bestellen via Deliveroo en UberEats.
Prijs €41,50 voor 1 portie saté, ­rendang, witte rijst, 4 miniloempia’s, 4 maiskoekjes en 1 Bintang.
Aanrader absoluut, maar die ­rendang moet beter.

Nog iets te klagen?
Nou, een beetje. De rendang is lekker van smaak, maar mag smeuïger. Waarschijnlijk is het vlees net te kort ­gestoofd. Ook vind ik twee laurierblaadjes in het bakje, die mag de kok er van mij wel uitvissen. De gebakken uitjes die erbij zitten, hadden net als de saus beter los verpakt kunnen worden. Nu zijn ze zompig. En de rijst is prima, maar extreem plakkerig. Leuk om mee te boetseren, maar bij het eten liever iets luchtiger.

Dus, nooit meer de deur uit?
Het gezelligst zit je natuurlijk bij Café Amoi zelf. Kun je er meteen een cocktail bij bestellen, want die worden niet bezorgd. Maar de gerechten doorstaan de reis achterop de scooter heel goed: dit is een restaurantervaring thuis. En dat in een kwartier! Je joggingbroek omruilen voor een jurkje duurt langer.

Op deze pagina vind je alle afleveringen van bezorgmaaltijden getest.

null Beeld Monique van Loon
Beeld Monique van Loon

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over