PlusNet open

Cabrón is een plek voor taco's, tequila en Hoppige Harry

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Cabrón.

Fidessa van Rietschoten
Jelmer in actie Beeld Jakob Van Vliet
Jelmer in actieBeeld Jakob Van Vliet

Letterlijk vertaald betekent het Spaanse woord cabrón 'klootzak'. Maar in Mexicaanse slang wordt de uitroep juist gebruikt als een gerecht in de smaak valt: cabrón, wat lekker!

Met de lichtgroene kozijnen en een bijkleurende Vespa-tafel voor de deur is het nieuwe restaurant Cabrón, tevens marktkraam, een opvallende verschijning op de ­­Albert Cuyp.

Wie binnenkomt waant zich in een oude Mexicaanse cantina: glas-in-lood, een houten bar en een Frida Kahlo-deurgordijn van bamboe.

Echt Mexicaans streetfood
Een oud, bruin café met Midden-Amerikaans temperament. Naar de plek is lang gezocht, zegt eigenaar Armando Sacksioni (40): "We hebben het rustig aan gedaan, want we wilden echt een toplocatie die goed voelde."

Cabrón

Albert Cuyp 166
020 673 2277
www.cabron-amsterdam.nl

Sacksioni bundelde voor Cabrón de krachten met Gorski Sofroniev (45), Jelmer Tenge (27) en Dani Jimenez Fortmann (47). Na met Fortmann te hebben gekookt in Spanje, maakte Sacksioni eenmaal terug in Nederland kennis met de Mexicaanse keuken bij salsamerk El Jefe. Sofroniev was bedreven met bieren, Tenge had al de nodige ervaring als barmanager.

Naast het brouwen van eigen bier, Hoppige Harry, weten de cabrones ook wel raad met churros. Zijn dat niet die gefrituurde deegstengels met Nutella voor toeristen? Sacksioni: "Die status heeft het, maar het is echt Mexicaans streetfood. Wij maken ze met huisgemaakte vegan coconut-chocoladesaus en specerijen."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool en maak kans op een restaurantbon t.w.v. 50 euro.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over