Bussemaker serveert ontbijt en sollicitatietraining aan scholieren

Ruim 100 leerlingen werden vanochtend na een ontbijtje klaargestoomd voor de arbeidsmarkt met een sollicitatietraining of een 'Bliksemstage'. Minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, directeuren en partners van verschillende bedrijven rondom de Zuidas leerden VMBO-scholieren solliciteren of gaven een kijkje achter de schermen.

null Beeld anp
Beeld anp

De dag werd georganiseerd door JINC, een organisatie die kinderen uit achterstandswijken op weg helpt op de arbeidsmarkt. 'VMBO-leerlingen moeten op hun vijftiende al een eerste keuze maken voor een sector. Dat is vaak een lastig moment. Daarom laten wij ze op jonge leeftijd al proeven aan verschillende beroepen', aldus Daniël Roos, directeur JINC. 'Een sollicitatietraining komt van pas tijdens het zoeken naar een bijbaan en is een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt na school. En dat is in deze tijd geen overbodige luxe, zeker niet wanneer je uit een omgeving komt waar het vinden van werk geen vanzelfsprekendheid is'.

45 leerlingen van de Amsterdamse Shri Laksmi school mochten tijdens de Bliksemstage 2,5 uur aan de slag als ict'er, belegger, administratief of facilitair medewerker, secretaresse of advocaat. De overige 75 leerlingen volgden de sollicitatietraining.

Meer over