Burgemeester wil schoonmaak fataal ongeluk betalen

Burgemeester Gianni Alemanno van Rome wil betalen voor de schoonmaak van het wegdek na het dodelijke scooterongeluk van de 15-jarige Valerio Leprini. Zijn moeder had daarvoor een rekening gekregen van meer dan 700 euro door een particulier schoonmaakbedrijf dat door de gemeente was ingehuurd.

Redactie
Gianni Alemanno. Beeld afp
Gianni Alemanno.Beeld afp

De zaak zorgde deze week voor de nodige ophef in de Italiaanse media. De moeder wil het geld van de burgervader niet aannemen. Volgens haar is er slechts sprake van 'krokodillentranen' van Alemanno, die goed zou willen overkomen in de publiciteit. Volgens haar is het echte probleem niet geld, maar de 'onmenselijkheid' van het opsturen van de rekening, aldus de krant la Repubblica zondag.

Alemanno overweegt het contract met Sicurezza e Ambiente op te zeggen. Dat particuliere bedrijf won in 2008 de openbare aanbesteding voor de schoonmaak na ongelukken. Volgens berichten in de Italiaanse pers is er sprake van geldklopperij en probeert het bedrijf zo veel mogelijk geld te verdienen aan andermans ongelukken. De moeder vindt dat zij al genoeg geld betaalt voor de werkzaamheden van de gemeentemedewerkers zelf.

Meer over