Burgemeester stelt Occupy Amsterdam deadline

Occupy Amsterdam moet voor maandag de overlast op het Beursplein grondig aanpakken. De betogers moeten voor zichtbare verbeteringen zorgen. Dit heeft burgemeester Eberhard van der Laan vandaag afgesproken met de betogers. Hij bezocht het tentenkamp en sprak tijdens een ruim 2 uur durende bijeenkomst ongeveer 50 demonstranten toe.

ANP/Redactie
Occupy Amsterdam op het Beursplein, ©ANP Beeld
Occupy Amsterdam op het Beursplein, ©ANP

Van der Laan heeft volgens zijn woordvoerster goede afspraken kunnen maken over het verkleinen van het tentenkamp en het verminderen van de stank. Ook wil hij dat de demonstranten beter toezien op het alcohol- en drugsverbod in het kamp en verbiedt hij de betogers kampvuren te maken.

De burgemeester vertelde de demonstranten dat ze 7 weken lang ontspannen en 'op Amsterdamse wijze' hebben mogen demonstreren, maar dat het nu afgelopen moet zijn met de overlast voor aangrenzende ondernemers van het Beurs van Berlage Café, de Bijenkorf, het Damrak, de fietsenstalling en de handelaren in het beursgebouw.

Van der Laan riep de demonstranten op nog dit weekeinde campers, auto's en caravans van het Beursplein te verwijderen. Ook verbiedt hij versterkte muziek na tien uur 's avonds.

Meer over