Broodje van de Week: Broodje Cipolle

Wat is het lekkerste broodje van de stad? Amsterdammers tippen hun favoriet.

Broodje Cipolle Foto © Floris Lok Beeld
Broodje Cipolle Foto © Floris Lok

Beleg zelfgebakken focaccia, dun laagje Italiaanse smeerkaas (Bel Paese), lichtgezoete uiensaus en vers gemalen zwarte peper.
Prijs € 5,80
Waar Panini, Vijzelstraat 3-5, 020-626 4939
www.restaurantpanini.nl

Al 25 jaar is Gerco Hulskemer (47) verliefd op één specifiek broodje van Panini. Omdat hij in het verleden werkte bij de broodjeszaak, weet de ICT-technicus precies hoe hij de
Cipolle moet maken. Het geheim zit 'm in een dun laagje Italiaanse smeerkaas in combinatie met lichtgezoete uien (cipolle).

'In mijn jonge jaren was ik babysitter en mijn oppaskinderen wilden altijd broodjes eten bij Panini, dus ik heb daar periodes elke woensdagmiddag gezeten.' Inmiddels zijn die oppaskinderen 19 en 25 jaar, maar ze komen er nog steeds voor de broodjes.

Daarmee zijn de bijzondere verhalen nog niet ten einde. 'Mijn broer kwam zijn pasgeboren dochter in 1996 aan mij showen toen ik in Panini zat. Ook zij als vegetariër heeft het broodje Cipolle inmiddels hoog op haar lijstje staan.' (Matthew Kuper)

Win het broodje van deze week!
Wie ons op www.facebook.com/psvandeweek leuk vindt, maakt kans op een lunch voor twee personen (het broodje plus een drankje).

Tip ons! broodje@parool.nl

Meer over