PlusNet Open

Broedplaats Lizzy

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Lizzy.

Amy van Lammeren
null Beeld Tammy van Nerum
Beeld Tammy van Nerum

Een voormalig jongerencentrum is omgetoverd tot een broedplaats voor muzikanten. Lizzy is de veertiende locatie van Stichting ­Urban Resort, die goedkope ruimtes voor artiesten realiseert.

"Er zijn veel muzikanten in Amsterdam die op zoek zijn naar een eigen ruimte om hun werk te doen, maar er is gewoon weinig plek," zegt verhuurcoördinator ­Wessel de Boer (31).

De nieuwe aanwinst ­bestaat uit ­zeven geluidsstudio's, die de muzikanten zelf hebben gebouwd en ingericht. Wie door de oranje geschilderde gangen loopt, krijgt niets mee van wat achter alle deuren schuilgaat. Maar word je binnengelaten, dan valt op hoeveel werk de muzikanten in de studio's gestoken hebben.

Betrokken buurt
Zoals de lichte ruimte van muzikanten Rocco Brunori (34) en Francesca Pichel (32), aan het einde van de gang. Ze gebruiken de studio om muziekles te geven. Brunori geeft ­trompetles (vanaf €25 per uur), maar doceert ook in compositie, arrangeren en het ­opnemen van muziek. ­Pichel geeft zangles (vanaf €25 voor een half uur) en stemcoaching.

Een deur verder zitten ­Zeger de Vos (28) en Stijn Hosman (27). In deze studio zijn vooral synthesizers, een piano, drums en soms een viool te horen.

Hosman is de helft van technoduo Polynation en De Vos geeft naast zijn werk als filmcomponist en sound designer les in muziekproductie, audio mixen en algemene ­muziekleer.

De bedoeling is dat buurtbewoners betrokken raken bij de broedplaats. Zo kunnen mensen die nog niet zo muzikaal zijn, maar dat wél willen worden, er ook terecht. Binnenlopen kan alleen op afspraak.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Lizzy

Lizzy Ansinghstraat 86
Facebookpagina
(020) 6937575

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over