Britten boos: Disney trekt Fransen voor

In Groot Brittannië is men boos op Disneyland Parijs en men vindt daar dat heel Europa boos zou moeten zijn. Het blijkt namelijk dat Fransen tot wel 60% goedkoper entreekaarten voor het pretpark kunnen kopen dan buitenlanders.

Coen Brandhorst
null Beeld afp
Beeld afp

Mailonline meldt dit vandaag nadat Engelsen hadden ontdekt dat iedereen met een creditcard, die op een Frans adres geregistreerd staat tientallen euro's minder betaalt voor een dagje Disneyland met het hele gezin.

David Pascoe, dacht slim te zijn, door tickets te kopen via de Franstalige site van Disneyland, maar merkte tot zijn ontzetting dat zijn betaling werd geweigerd, toen bleek dat hij niet uit Frankrijk afkomstig was.

86 euro verschil
Hij maakte een rekensom en kwam erachter dat een Frans gezin met twee kinderen 142 euro kwijt is aan vier entreekaarten terwijl een buitenlands gezin voor precies dezelfde kaarten op dezelfde dag maar liefst 228 euro moet neertellen.

Een woordvoerder van het pretpark bevestigt het verschil: 'We hebben voor ieder land verschillende aanbiedingspakketten. Buitenlandse bezoekers stellen over het algemeen meer prijs op een aanbieding voor een complete reis inclusief vervoer en accommodatie. Daar zijn die aanbiedingen dan ook op afgestemd. Dat doen wij en dat doen vele andere internationale attracties ook op deze manier,' aldus de woordvoerder.

Meer over