Brits orkest speelt muziek van Dr. Dre in Amsterdam

Hij is nog niet vergeten: op 6 april brengt orkest No Strings Attached in The Box een ode aan 's werelds beroemdste producer Dr. Dre en zijn tweede solo-album 2001. De 'Master of Mixology' zelf is er niet bij.

Het Parool

Wel neemt het beroemde Britse orkest een grote entourage aan dj's, zangers en dichters met zich mee om het gelauwerde hip-hopalbum van begin tot eind te vertolken. Behalve het volledige album 2001, zullen ook andere 'West Coast'-klassiekers van Dre gespeeld worden.

Zomaar een orkestrale uitvoering wordt het ook niet, belooft de organisator. Zo moeten bezoekers een volledig staand publiek verwachten - er wordt niet gezeten bij de muziek van Dre.

Het 23-tracks tellende album 2001, ook wel The Chronic 2001 geheten, bevat de allergrootste hits van Dr. Dre, zoals Still D.R.E., Forgot About Dre en The Next Episode, en wordt gezien als een van de meest invloedrijke platen uit de geschiedenis van hip-hop.

Kaarten zijn reeds te koop.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over