Brandstof Costa Concordia grotendeels weggepompt

Het Nederlandse bergingsbedrijf Smit heeft de eerste fase van het wegpompen van de brandstof uit het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia voltooid. Dat heeft de Italiaanse burgerbescherming gisteren gezegd.

AP/Redactie
Werknemers van Smit werken vanaf een ponton, terwijl die deelnemen aan de operatie om de brandstof te verwijderen uit het cruiseschip Costa Concordia. Beeld getty
Werknemers van Smit werken vanaf een ponton, terwijl die deelnemen aan de operatie om de brandstof te verwijderen uit het cruiseschip Costa Concordia.Beeld getty

Alle brandstof is uit de voorste brandstoftanks van het vaartuig weggepompt. In deze tanks zat zo'n twee derde van de in totaal 1,9 miljoen liter brandstof. Het begin van de pompwerkzaamheden aan de achterzijde wordt vanwege een ruwe zee vandaag mogelijk uitgesteld.

De Costa Concordia verongelukte 13 januari bij het Toscaanse eiland Giglio. Ten minste zeventien mensen zijn om het leven gekomen. Duikers zoeken in het wrak nog naar de lichamen van vijftien vermisten.

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld getty
Beeld getty
Meer over