Brand Russische onderzeeër onder controle

De brand in een Russische atoomonderzeeër is onder controle. Dat meldt de BBC op basis van Russische bronnen. De Oryol vloog vanmiddag op een scheepswerf in de stad Arkhangelsk in brand tijdens werkzaamheden.

Redactie
Een Russische onderzeeër in St. Petersburg (niet de onderzeeër die vlam heeft gevat). Beeld EPA
Een Russische onderzeeër in St. Petersburg (niet de onderzeeër die vlam heeft gevat).Beeld EPA

Volgens de Russische nieuwszender RT brak de brand uit na laswerkzaamheden op de scheepswerf. Er zou volgens diverse media isolatiemateriaal in brand zijn gevlogen. De onderzeeër stond op dat moment op het droge. De kernaandrijving van het schip was uitgeschakeld en er waren geen wapens aan boord, meldde de krant Gazeta.

Omdat het vuur lastig te bedwingen was, lieten brandweerlieden het droogdok waar de onderzeeër in lag, volstromen met water. De binnenzijde van het schip bleef droog, zo legde een woordvoerder van de scheepswerf uit tegen persbureau Itar-Tass. Alleen de ruimte tussen de buitenste en binnenste romp zou vol lopen. Daar woedde het vuur.

'Het vuur beslaat een gebied van twintig vierkante meter', zei een bron eerder vandaag tegen persbureau RIA Novosti. 'De isolatie in de romp van de onderzeeër staat in brand.' De onderzeeër is van het Russische type Oscar II. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Meer over