Brand meester in afvalbedrijf Moerdijk

Bij de grote brand in Moerdijk heeft de brandweer vanavond het sein brand meester gegeven. Het nablussen in het bedrijf gaat naar verwachting nog uren duren. Dit heeft de Veiligheidsregio Midden- en Westbrabant laten weten.

Redactie
Bij recyclingsbedrijf Remondis Argentia is een grote brand uitgebroken. Beeld anp
Bij recyclingsbedrijf Remondis Argentia is een grote brand uitgebroken.Beeld anp

De grote brand bij Remondis Argentia aan de Middenweg was vanmiddag uitgebroken. Er zijn enkele gasflessen ontploft. Een persoon heeft brandwonden opgelopen. Hij is in het ziekenhuis opgenomen en buiten levensgevaar, liet de gemeente Moerdijk vanavond weten. Vanwege de enorme rookontwikkeling is de A17 in beide richtingen afgesloten geweest, meldt Rijkswaterstaat. Sinds een uur of 20:00 is de weg weer open.

Remondis Argentia is een bedrijf dat industrieel afval recyclet. In het pand zijn geen mensen meer aanwezig. De brandweer is met zes voertuigen, waaronder drie blusvoertuigen en een schuimblusvoertuig, uitgerukt.

De brandweer adviseert mensen die in de buurt wonen of werken om binnen te blijven, ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten. Volgens de Veiligheidsregio zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten in de rook. Maar 'rook is altijd ongezond'.

'Niet te vergelijken'
Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk verklaart 'geschrokken' te zijn. Maar volgens hem is de brand bij Remondis Argentia 'niet te vergelijken' met de enorme brand bij Chemie-Pack in 2011.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over