Brand in Gibraltar legt online gokgiganten lam

In Gibraltar heeft zich zondag een explosie en brand voorgedaan in een elektrische centrale. Dat zorgde niet enkel voor een dikke zwarte rookpluim boven de Britse enclave in het zuiden van Spanje, maar onderbrak ook de online sportweddenschappen van grote spelers als William Hill en Ladbrokes.

redactie
Rookpluimen boven Gibraltar, zondag. Beeld afp
Rookpluimen boven Gibraltar, zondag.Beeld afp

Volgens de politie is een generator ontploft vanwege een mechanisch gebrek. Gewonden vielen er niet. Inwoners van de wijken rondom de centrale moesten wel ramen en deuren sluiten om ademhalingsproblemen te voorkomen.

De brand verstoorde de dienstverlening van telecomgroep Gibtelecom, waardoor vervolgens ook de diensten van online gokgiganten als William Hill, Ladbrokes en Betfred urenlang waren uitgeschakeld. Vijftig werknemers van William Hill moesten bovendien worden geëvacueerd.

Door het aantrekkelijke fiscale systeem zijn er niet minder dan 26 operators van online gokspelen gevestigd in Gibraltar. Volgens de lokale autoriteiten gaat 60 procent van de inkomsten van de online goksector via dit zuidpuntje van het Spaanse schiereiland.

Meer over