Boze studenten bezetten bestuursvleugel VU

Ruim 100 boze studenten van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam hebben maandag de bestuursvleugel van de universiteit bezet.

Een sit-in in de gang van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Beeld Still van video Actiegroep Titanic
Een sit-in in de gang van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit in Amsterdam.Beeld Still van video Actiegroep Titanic

Ze maken zich zorgen over de effecten van de bezuinigingen op hun studie. Het is volgens Ayesha Sitaram, voorzitter van de studentenbond van de Vrije Universiteit, niet duidelijk wanneer de studenten de bestuurshal weer verlaten.

De studenten noemen zichzelf de actiegroep Titanic en ze houden een zogenoemde 'sit-in'. Ze vrezen dat hun opleidingen, die relatief klein en duur zijn, financieel benadeeld worden in de toekomst.

Vrijdag schreef de actiegroep een brief aan het college van bestuur en aan het bestuur van hun faculteit. Hierin riepen ze op de 'laffe reorganisatie' niet in de huidige vorm door te laten gaan.

Meer over