Boonen valt op door privé-escapades

Tom Boonen kan in de Tour nog weinig betekenen. De Belg finishte dinsdag als 94ste. Foto EPA Beeld
Tom Boonen kan in de Tour nog weinig betekenen. De Belg finishte dinsdag als 94ste. Foto EPA

ISSOUDON - Tom Boonen kwam er gistermiddag niet aan te pas in de door Mark Cavendish gewonnen massaprint. De Belgische kampioen werd 94ste. De prestaties van Boonen in de Tour zijn tot dusver onopvallend, maar des te meer ophef veroorzaken zijn escapades buiten de koers.

De cocaïneaffaire, die Boonen bijna zijn deelname aan de Tour kostte, is nog maar amper geluwd of de vedette van Quick-Step moet opnieuw met de billen bloot. Het Belgische roddelblad Dag Allemaal publiceerde dinsdag foto's van een overspelige Boonen. In een discotheek staat hij met een vreemde vrouw te zoenen. Pikant detail: Boonen werd betrapt op de vooravond van de semi-klassieker Halle-Ingooigem, vier dagen voordat hij in Aywaille de Belgische titel pakte.

Tegelijkertijd met de publicatie in Dag Allemaal pakte concurrent Story dinsdag uit met een verhaal waarin Boonen en zijn vriendin Lore de misstap bevestigen. ''Achteraf bekeken voel ik me hier erg slecht bij. Lore is alles voor mij. Door mijn stomme kop was ik haar bijna kwijtgeraakt,'' betuigt Boonen zijn spijt. Nadat Boonen zijn slippertje had opgebiecht, maakte zijn vriendin Lore een einde aan hun relatie.

Boonen prijst zich in Story gelukkig dat zij intussen op haar stappen is teruggekeerd. ''Lore is het belangrijkste in mijn leven. Als het haar allemaal te veel wordt, stop ik meteen met koersen,'' zei Boonen.

Uitgerekend dinsdag verhaalde de drievoudige winnaar van Parijs-Roubaix in de Franse sportkrant L'Equipe over zijn lastige leven als sportvedette in Vlaanderen. ''Vandaag ben ik een held, morgen ben ik alleen nog goed genoeg om in de prullenbak te gooien.'' (PATRICK DELAIT)

Meer over