Plus

BonTon is geen tietenbar maar een chique stripclub

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: BonTon Stripclub

Louis Bollee
BonTon Beeld Lin Woldendorp
BonTonBeeld Lin Woldendorp

Op de Stadhouderskade, achter een tweetal zwartgelakte deuren, zit sinds kort stripclub BonTon. En dat is geen verlepte tietenbar waar uit­gebluste strippers eindeloos rondjes draaien om een plakkerige paal. ­Eerder het tegenovergestelde: een chique, donkere speak­easy met roodfluwelen banken, donkere muren en een elegant barretje voor cocktails.

De danspalen glanzen in het sfeerlicht en zijn goudkleurig, alsof ze willen zeggen: stop vooral twintig euro in het ondergoed van de dames, maar hou die losse munten maar in je zak.

BonTon is het nieuwe avontuur van zussen Lotte en Myrthe Graanboom. Lotte was al eigenaar van seksclub LV op de Middenweg en slaat nu, met ­familieversterking, een softere weg in. Lotte: "Je komt niet naar ­BonTon voor seks, maar voor een drankje met entertainment." Myrthe: "En dat zijn acrobatische showtjes, soms letterlijk met vuurwerk."

BonTon

Stadhouderskade 64
020 578 8515
www.stripclub-bonton.com

Toch kan de temperatuur er wel oplopen, tijdens een lapdance bijvoorbeeld. En plein public in de bar, of boven in een van de privékamers (€150 voor een half uur). Gebeurt daar dan niets seksueels? Stel dat een man zich na vijf glazen champagne ineens nogal vrijpostig gedraagt? Myrthe: "De dames die bij ons werken zijn pittig, hoor. Ze laten het meteen merken als ze iets niet willen."

Mooi zo.

Ook goed om te weten: als man moet je minstens 18 zijn om aan te bellen, anders sta je er, jawel, voor paal.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de PS-nieuwsbrief (Stadsgids) van Het Parool en maak kans op een restaurantbon t.w.v. 50 euro.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over