Bom gevonden in metro Rome

EPA Beeld
EPA

ROME - In een ondergronds station van de metro in de Italiaanse hoofdstad Rome is een bom aangetroffen. Dat heeft Atac, de organisatie die het openbaar vervoer in de Italiaanse hoofdstad verzorgt, dinsdag bekendgemaakt.

Op het rangeergedeelte van het station Rebibbia van metrolijn B vond een machinist tegen 10 uur onder een zitplaats in een lege trein een plastic zak met een verdachte schoenendoos. De doos bevatte twee buizen, een kleine hoeveelheid explosieve stof en elektrische draden.

Ontsteker ontbrak
Deskundigen van de carabinieri, de militaire politie, hebben het explosief onschadelijk gemaakt. Ze ontdekten dat de bom niet had kunnen exploderen. In het voorwerp ontbrak een ontsteker.

Burgemeester Gianni Alemanno van Rome reageerde eerder op de dag geschrokken. ''Dit was een bom die gemaakt was om te ontploffen. Maar op dit moment is de situatie weer stabiel en onder controle'', zei de burgemeester. Het metroverkeer in de grote Italiaanse stad is niet stilgelegd voor het bompakketje.

Vorige week waren er in Rome protesten van studenten nadat premier Silvio Berlusconi een motie van wantrouwen in de Italiaanse Tweede Kamer had overleefd. Woensdag is er opnieuw een demonstratie tegen de regering. Het is niet duidelijk of de protesten met de bom te maken hebben. (ANP)

Meer over