PlusNet open

Boksschool Underground

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Underground.

Steffi Posthumus
In de rood verlichte bunker van sportclub U-nderground waan je je even in een andere wereld. Beeld Lin Woldendorp
In de rood verlichte bunker van sportclub U-nderground waan je je even in een andere wereld.Beeld Lin Woldendorp

Kleurrijke graffiti, bakstenen muren, knusse zithoek, grote bar, dumbbells, kettlebells en een boksring. Op het eerste gezicht doet Underground denken aan een sportschoolversie van de Vegan Junk Food Bar, maar wie iets verder kijkt, ziet plots de ­gevaarlijk zware deuren van een ­volgende ruimte: een met rode tl-buizen verlichte bunker waar een tiental bokszakken aan het plafond hangt en hiphop uit de speakers schalt.

Het is een nieuw sportconcept dat Undergroundeigenaren Sharon Zaal (35), Laura Sleurink (29) en Marc Udo (36) uit de New Yorkse wijk Brooklyn hebben overgebracht.

"Je stapt binnen in de rauwe, no-nonsensesfeer van een underground boksschool. Geen spiegels, geen selfies, geen klokken, geen ramen. Je verliest alle besef van tijd en gaat helemaal op in de training," vertelt Zaal.

Geluidsdichte bunker
Ook aan de buren is gedacht: de bunker is geluiddicht. Wel zo fijn als je in het andere gedeelte van de sportschool traint, waar je met losse gewichten aan de slag kunt.

Underground
Nieuwe Kerkstraat 5
undergroundcrew.nl

Weet je met die losse attributen geen raad, maar kun je niet op tijd bij de 'bunkerles' zijn? Dagelijks is er tussen 17.15 en 19.45 uur een circuittraining met trainer, waar je elk moment kunt instappen.

Werkplekken en shakes
Drink na afloop nog even een koffie (€2,50) of proteïneshake (€5), of maak er direct je nieuwe werkplek van en sla je laptop open in de zithoek. Ook buiten de bunker mag je in Underground de tijd vergeten.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over