Bobbi Eden trekt zich terug terwijl vrouwen op de seksspeeltjes duiken

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de nieuwe collectie van Bobbi Eden.

Hans van der BEek
Een nieuwe collectie seksspeeltjes en een kindje op komst. Het is een mooi jaar voor Bobbi Eden en haar man Mark Lourens Waker. Beeld Schuim
Een nieuwe collectie seksspeeltjes en een kindje op komst. Het is een mooi jaar voor Bobbi Eden en haar man Mark Lourens Waker.Beeld Schuim

Een meisje in negligé biedt me een welkomstdrankje aan, iets roods met bubbels. "Dankjewel," zeg ik. Het is 15.30 uur. Dit is de launch van de nieuwe collectie van Bobbi Eden. In de Van Dyck Bar vormt zich meteen een lange rij. Iedereen mag met haar op de foto.

Zo sta ik even later in een camera te grijnzen, gearmd met Bobbi Eden, die niet heel groot is: haar borst, de rechter, voor de kijker links, prikt in mijn zij. Het is 15.40 uur. Een half uurtje geleden at ik een boterham met kaas.

Ik wil hier niet de koorknaap uithangen, maar de opwinding in de rij voor en achter me gaat grotendeels aan mij voorbij. Ik heb Bobbi nooit in actie gezien en ervaar dat niet als een groot gemis. Maar toch: ik heb zojuist een boob in mijn zij gevoeld die door miljoenen is gedownload, gestreamd en anderszins met veel plezier bekeken. Dat neemt niemand me meer af.

null Beeld Hans van der Beek
Beeld Hans van der Beek

Ik zoek een plekje aan de bar. Meteen, een vrouw naast me: "Jij bent van Schuim! Ik heb vannacht aan jou gedacht!" Dit wordt langzaam een bijzonder verwarrende namiddag.

Danny Linden blijkt twee seksshops te hebben, heel chic allemaal, en binnenkort opent ze er nog een op het Spui, op de plek van Christine le Duc.

Echt iets voor Schuim, dacht ze, midden in de nacht, want dan krijg je de beste ideeën. "Heb jij dat ook? Midden in de nacht. Dat zijn de beste uurtjes."

Tien minuten later. "Hé, waar kennen wij elkaar van?" vraagt een man met Brabants accent. Ik kan het hem niet vertellen. Via Het Parool misschien? "Nee. Ik produceer vibrators. Jij hebt een bekende kop."

Woorden die ik niet snel zal vergeten. "Maar in mijn branche willen ze me niet kennen, hè. Misschien was het je broer!"

Ik vertel hem dat mijn broer priester is, maar dat overtuigt hem allerminst en daar is waarschijnlijk een hoop voor te zeggen.

De presentatie dan. De meisjes, die zojuist nog zo vriendelijk drankjes uitdeelden, lopen nu over een catwalk met de specialiteiten van de Bobbicollectie, speeltjes in vele kleuren, maten en vormen.

Applaus!

Bobbi zelf wil nog graag haar man bedanken, Mark Lourens Waker, haar steun en toeverlaat. "Terwijl ik boven de wc hing." Bobbi blijkt zwanger.

Niet lang daarna. Rechts van me duiken vrouwen op de tafels met speeltjes, links trekt Bobbi zich even stiekem terug in een hoekje, overweldigd door zwangerschap. Een ontregelend, maar ook schattig beeld.

Komiek Howard Komproe en zijn partner Fien Ploeger. Beeld Schuim
Komiek Howard Komproe en zijn partner Fien Ploeger.Beeld Schuim
Theatergroep Los, ofwel Charlotte Waardenburg, Dookje van Dieren, Femke Vernij en Kim de Fuijk (vlnr), zingt voor de gelegenheid Het Vaginalied. Beeld Schuim
Theatergroep Los, ofwel Charlotte Waardenburg, Dookje van Dieren, Femke Vernij en Kim de Fuijk (vlnr), zingt voor de gelegenheid Het Vaginalied.Beeld Schuim
Angela en Walter Achterberg van Pure Lust, en Danny Linden (vlnr) van Absolute Danny.
Angela en Walter Achterberg van Pure Lust, en Danny Linden (vlnr) van Absolute Danny. "Heel bekend. Google maar."Beeld Schuim

Wat Launch Bobbi Eden Collection
Waar Van Dyck Bar, Korte Leidsedwarsstraat
Wie Bobbi Eden, Mark Lourens Waker, Dave de Groot, Raymond Houtenbos, Patricia Paay, Howard Komproe, Frans Lomans
Wanneer Woensdag 30 maart, 15.30 uur tot 18.00 uur
Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans trof een grootheid

Celebrity Patricia Paay en presentator Harold Verwoert kletsen bij. Beeld Schuim
Celebrity Patricia Paay en presentator Harold Verwoert kletsen bij.Beeld Schuim
Dave de Groot (Miranda.nl) en Raymond Houtenbos (r) van Pipedreams, de grootste fabrikant van sekstoys ter wereld. Zonder deze mannen was het Bobbi allemaal niet gelukt. Beeld Schuim
Dave de Groot (Miranda.nl) en Raymond Houtenbos (r) van Pipedreams, de grootste fabrikant van sekstoys ter wereld. Zonder deze mannen was het Bobbi allemaal niet gelukt.Beeld Schuim
Meer over