BNN-kannibalisme te complex voor snelle beantwoording Kamervragen

De Tweede Kamer moet nog even wachten op de beantwoording van de prangende vragen over het vermeende kannibalisme van BNN-presentatoren Valerio Zeno en Dennis Storm. Dat blijkt vandaag uit een brief van minister Marja van Bijsterveldt.

Michiel van der Geest
Valerio Zeno, advocaat Gerard Spong, en Dennis Storm Beeld ANP Communique
Valerio Zeno, advocaat Gerard Spong, en Dennis StormBeeld ANP Communique

CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp had Kamervragen gesteld over de uitzending van het programma 'Proefkonijnen' waarin Zeno en Storm een stukje uit van elkaars vlees zouden hebben opgegeten. Hoewel al snel het vermoeden rees dat het programma-onderdeel een hoax was, hielden de presentatoren vol dat dit niet het geval was.

Publieke omroep
Nu is kannibalisme een misdrijf en is het volgens Haverkamp niet de 'taak van de publieke omroep' om de 'wet te overtreden'. Daarom stelde hij de Kamervragen.

Normaal gesproken dienen schriftelijke vragen binnen drie weken te worden beantwoord, maar 'de complexiteit van de materie en de nog gaande interdepartementale afstemming' nopen tot een langere antwoordtijd. Binnen drie weken heeft Haverkamp meer duidelijkheid, schrijft de minister.

Smoes
Overigens worden Kamervragen regelmatig veel later beantwoord dan gewenst. 'Interdepartementale afstemming' is een veelgebruikte smoes onder ministers om de antwoordtermijn wat op te rekken.

Meer over