PlusNet Open

Bistro Bo Nam

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: niet kiezen maar delen bij Vietnamese bistro Bo Nam.

Zarlasht Zia
Het interieur van Bo Nam Beeld Charlotte Odijk
Het interieur van Bo NamBeeld Charlotte Odijk

Door het raam aan de Lange Leidse­dwarsstraat kijk je naar de stille film die zich afspeelt in de keuken van de Vietnamese bistro Bo Nam. Eenmaal binnen zijn de sissende geluiden van de wok goed hoorbaar.

Bo Nam is een kruising tussen een restaurant met een wijnkaart en een streetfoodbar. "We proberen het contact persoonlijk te houden, zo kun je horen wat er in de keuken gebeurt en loop ik langs de tafels om uitleg te geven over het eten," vertelt Thuan Hoang (41), chef-kok en een van de vijf eigenaren van Bo Nam.

Samen met onder anderen Bao Nguyen Phuoc (36) en horecatycoon Casper Reinders heeft hij Marokkaans restaurant Bo Cinq omgebouwd tot drie open ruimtes: een bar, een aparte ruimte die een privésfeer heeft en het grotere restaurantgedeelte.

De muren zijn geverfd in camouflagetinten; hier en daar staat een goudkleurige lamp in de vorm van een palmboom. "Een knipoog naar onze afkomst, waar restaurants vaak worden gedecoreerd met gouden ornamenten," zegt An Nguyen.

Bij Bo Nam blijven ze weg van tierelantijntjes, de muren zijn grof gestuukt, de tafelbladen zijn van zandsteen. De kaart is samengesteld met gerechten in drie maten, zodat de tafel zich vult met bijvoorbeeld oesters van Bo Nam (gegrilde oesters €3), papajasalade met garnaaltjes (€12,50) en gefrituurde tofu (€15,50).

De heren haken niet zo zeer in op de trend van shared dining, vertelt Nguyen Phuoc: "Dit is gewoon hoe je in Azië eet: met z'n allen alles delen."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? Mail naar open@parool.nl.

Bo Nam
Lange Leidsedwarsstraat 53-59
020 3702178

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool (per 1 december verstuurd!)

Meer over