'Bill Clinton werd als kind mishandeld door zijn moeder'

Hillary Clinton verklaarde in 1999 in een interview met journaliste Lucinda Franks dat haar echtgenoot Bill als kleine jongen mishandeld is door zijn 'vreemde moeder'. Franks, tweevoudig winnaar van de prestigieuze Pulitzer Prize, geeft het volledige interview nu pas vrij in haar nieuwe boek Timeless: Love, Morgenthau, and Me.

Redactie
Bill Clinton samen met zijn moeder, Virginia Kelley Beeld DAVID AKE/AFP/Getty Images
Bill Clinton samen met zijn moeder, Virginia KelleyBeeld DAVID AKE/AFP/Getty Images

Hillary Clinton deed de uitspraken een jaar nadat bekend raakte dat haar echtgenoot Bill Clinton een affaire had met Monica Lewinsky. Ze zou gezegd hebben dat de seksverslaving van haar man te wijten is aan het feit dat hij mishandeld is door zijn moeder.

In het boek, dat volgende maand gepubliceerd wordt, schrijft Franks dat Hillary Clinton haar in 1999 vertelde dat de moeder van Bill Clinton, Virginia Kelley, de kindertijd van haar echtgenoot heeft verpest. Ze was een 'vreemde vrouw', aldus Hillary in het boek.

Virginia Kelley, die getrouwd was met Bills alcoholverslaafde stiefvader Roger Clinton, heeft haar zoon pijn gedaan 'op manieren die je niet zou geloven'. 'Hij werd mishandeld. Alles wat zijn moeder heeft gedaan, had invloed op zijn verdere leven.'

Hoewel Hillary niet verder in detail gaat over het misbruik, legt ze de oorzaak van het vreemdgaan van haar man bij de manier waarop hij als kind behandeld werd. 'Ik ga er niet verder op in, maar als dit je als kind overkomt, ben je getekend voor het leven.'

Bill Clinton's moeder stierf in 1994. Hillary Clinton heeft nog niet gereageerd op de onthullingen van Lucinda Franks.

Hillary Clinton Beeld AFP
Hillary ClintonBeeld AFP
Meer over