Bijzondere schilderijen te zien bij Sotheby's

Veilinghuis Sotheby's toont van vrijdag tot en met zondag een aantal bekende kunstwerken van onder andere Andy Warhol en Karel Appel. Volgende week zullen de werken geveild worden in Parijs, Londen en New York.

Redactie
Portret van Roy Lichtenstein door Andy Warhol Beeld Sotheby's
Portret van Roy Lichtenstein door Andy WarholBeeld Sotheby's

Het gaat om werken die bijna nooit publiekelijk te zien zijn. Volgens Sotheby's tonen de schilderijen het belang van de Nederlandse verzamelaars uit het heden en verleden 'met een zeer goed oog voor kwaliteit'. Ook werken van Barend Cornelis Koekkoek, Jan Schoonhoven, Eugène Boudin, Raoul Dufy, Maurice Vlaminck, Pierre-August Renoir en Picasso zullen er te zien zijn.

De selectie bevat vooral schilderijen uit de impressionistische, moderne en hedendaagse kunst. Alle schilderijen zijn in het bezit van Nederlandse verzamelaars. Eveline van Oirschot, Co-Chairman, Sotheby's Amsterdam: 'Nederlandse verzamelaars zijn altijd grote spelers geweest binnen de internationale kunstmarkt. Terwijl zij een belangrijke rol blijven spelen binnen deze markt als koper, zien we ook een substantiële toename van hun rol als aanbieders van kunst op de internationale markt.'

Volgens Van Oirtschot laat de expositie goed zien dat Nederlandse verzamelaars oog hebben voor kwaliteit. 'Vooral binenn de categorie 19e eeuwse, impressionistische en moderne en hedendaagse kunst.' Het werk van Warhol wordt in New York geveild, de vraagprijs ligt tussen de 400 en 530 duizend euro. Het werk van Koekkoek gaat in Londen onder de hamer, de prijs ligt tussen de 235 en 352 duizend.

undefined

Meer over