Bijna dertig transfers minder dan vorig seizoen

De financiële crisis laat zijn sporen na in het voetbal. In de afgelopen maand vonden 'slechts' 103 overschrijvingen plaats in het betaald voetbal. Dat zijn er 27 minder dan vorig jaar, toen er 130 transfer gedaan werden. Dat meldt de KNVB.

Redactie
Nieuw bij Vitesse: Mart Lieder en Jonathan Reis. © PRO SHOTS Beeld
Nieuw bij Vitesse: Mart Lieder en Jonathan Reis. © PRO SHOTS

Binnen Nederland wisselden 42 spelers van club. De KNVB maakte woensdag bekend dat 21 spelers naar het buitenland zijn vertrokken, 40 spelers bewandelden de omgekeerde weg en zijn in Nederland gaan voetballen.

Van de 103 transfers vonden er 39 plaats in de laatste 24 uur dat de transfermarkt open was. Van de 103 overschrijvingen ging het 36 keer om verhuur.

Vorig jaar wisselden 49 spelers op de laatste dag van club. Overigens lag het aantal transfers in de winterperiode van 2010 nog lager, toen noteerde de KNVB 95 overschrijvingen. In de transferperiode van afgelopen zomer wisselden 509 spelers van club.

Overigens kunnen clubs nog steeds werkloze voetballers aantrekken. Tot de tweede zaterdag van maart mogen spelers zonder contract in dienst treden bij een Nederlandse club.

De actiefste clubs waren FC Twente, Vitesse en NAC Breda. Twente verkocht Marc Janko aan FC Porto en haalde daarvoor Wesley Verhoek (ADO Den Haag) en Glynor Plet (Heracles Almelo) terug. Ninos Gouriye en Joey Belterman verlieten Twente juist voor Heracles.

Vitesse begroette de nieuwelingen Jonathan Reis, Patrick van Aanholt, Mike Havenaar, Mart Lieder en Irfan Hadzic. NAC Breda haalde op de laatste dag nog Youssef el-Akchaoui, Jeffrey Sarpong, Stefano Seedorf en Nourdin Boukhari binnen.

Meer over