Update

Bijna 80 gewonden na instorten dak Londens theater

Een groot deel van het dak van het bekende Londense Apollo Theatre is ingestort tijdens een voorstelling. Dat meldt de BBC. Volgens de Londense politie zijn er bijna 80 gewonden gevallen. Zeven van hen zijn er slecht aan toe. Veel mensen zaten bekneld tussen de resten van het gevallen dak.

Coen Brandhorst en Martine Steenvoort

Een getuige hoorde 'een krakend geluid' voor de instorting. Een reddingsoperatie is in volle gang. Getuigen zagen mensen naar buiten komen, die overdekt waren met stof.

'We zagen het hele dak naar beneden komen en op het publiek voor ons terecht komen. Wij werden gelukkig beschermd door het balkon. Ik dacht eerst dat het bij de voorstelling hoorde'. Dat vertelde Amy Lecoz die met haar twee kinderen bij de voorstelling aanwezig was, aan de BBC.

Het incident gebeurde rond 21.15. Het theater (gebouwd in 1901) aan Shaftesbury Avenue in het 'West-End' was uitverkocht. Er waren een kleine 800 mensen in het gebouw aanwezig. Op het moment van het ongeval speelde de toneelvoorstelling 'The Curious Incident Of The Dog in the Night-time'.

Nederlander zag dak naar beneden komen
Opeens begonnen mensen op te staan op het bovenste balkon. 'Get out!' riep iemand. Toen zag ik het dak verzakken en rende weg.' Nederlander Daan Weddepohl was in het Londense Apollo Theatre. Hij zag het dak naar beneden komen.

'Toen ik een paar meter weg was onder het dak, kwam alles naar beneden. Op het balkon en op stalles. Helemaal beneden', twittert Weddepohl. Wat er precies is gebeurd is ook hem onduidelijk. 'Misschien heeft het dak het balkon meegenomen. Dat kon ik niet meer zien.'

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld Getty
Beeld Getty
Meer over