Bijna 20.000 klachten over DSB Bank

Er zijn bijna 20.000 klachten ingediend door klanten van de failliete DSB Bank. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren.

Redactie
De DSB Bank in Wognum. Archief © ANP Beeld
De DSB Bank in Wognum. Archief © ANP

10.000 van de binnengekomen klachten gaan over afgesloten leningen. Bijna alle klagers hebben een compensatievoorstel gehad. Het merendeel heeft volgens de curatoren positief gereageerd, dat meldt RTV Noord-Holland.

Via de website Dsbcompensatie.nl kwamen nog eens 9400 klachten. Ook die mensen krijgen een voorstel.

Sinds 20 december is een deel van de schuldeisers terugbetaald. Tot nu toe is zo'n 146 miljoen euro uitgekeerd aan bijna 19 procent van de schuldeisers. Verwacht wordt dat er nog meer (tussentijdse) betalingen gedaan kunnen worden. Wanneer is nog niet duidelijk.

De regeling geldt voor klanten van DSB Bank met koopsompolissen, beleggingsverzekeringen, overkreditering en zorgplichtklachten. De regeling is op 19 september 2011 vastgesteld door de curatoren, twee belangenorganisaties en vijf rechtsbijstandorganisaties.

Verwacht wordt dat de curatoren nog het hele jaar nodig hebben om intensief aan de afronding van het faillissement te werken. Waarschijnlijk is nog wel een aantal jaren nodig om het faillissement volledig af te wikkelen.

Meer over