PlusNet Open

Bij De Kruidfabriek kan men uitbundig genieten

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: De Kruidfabriek.

Nynke van Zwol
'Ik wil dat mensen uitbundig genieten als ze hier een avond zijn' Beeld Charlotte Odijk
'Ik wil dat mensen uitbundig genieten als ze hier een avond zijn'Beeld Charlotte Odijk

"Na veertien succesvolle jaren met restaurant Lute wilden we de boel even opschudden. Let's spice things up!" zegt Peter Lute (47), die met zijn vrouw Marieke Lute (46) eigenaar is van het tot De Kruidfabriek omgedoopte restaurant.

De naam is niet zomaar gekozen; het restaurant met het grote terras is onderdeel van een voormalige buskruidfabriek aan de Amstel. "Ons pand was ooit de paardenstal. Na de industrialisatie is er een koeienstal van gemaakt." Een gigantische zwart-witfoto herinnert nog aan die tijd.

Verder is De Kruidfabriek toch vooral modern, al zitten de oude spijkers nog in de bruine plafondbalken. Modern betekent zeker niet kil. De grote open ruimte, resultaat van de verbouwing, is ingericht met halfronde banken en ronde tafels. "Zo kun je met iedereen praten. Ik wil dat mensen uitbundig genieten als ze hier een avond zijn."

Kruidenkas
De nieuwe naam verwijst ook naar de keuken, waar voormalig souschef Tim Buis (28) nu de scepter zwaait. Verse kruiden spelen een grote rol, en daarom is aan het keukendeel een glazen kruidenkas gebouwd, voor kruiden van eigen kweek.

Tussen keuken en kas staat de chef's table, te reserveren voor wie wil weten hoe de warm gerookte makreel (met piccalilly en zomerkruiden, €10) of de gevulde kwartel (met ganzenlever, morieljes en vadouvan, €20) precies wordt gemaakt. En of de 'dubbeldoelkoe' ook echt 'van kop tot staart' (€22) wordt gebruikt, zoals de kaart belooft.

Hier vind je ons archief van Opens.

Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

De Kruidfabriek
De Oude Molen 5, Amstelveen
020 472 2462
Facebookpagina

Meer over