PlusNet Open

Biertuin Proost

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Biertuin Proost.

Sjors Dulk
Biertuin Proost Beeld Jesper Boot
Biertuin ProostBeeld Jesper Boot

In Amsterdam-Noord, op het terrein van Sportpark Melkweg, bevindt zich sinds kort een groen walhalla voor bierliefhebbers. Het is een idee van Eline (32) en Lilian Roozeboom (38), de drijvende krachten achter het belendende pannenkoekenrestaurant Stroop.

Een leuke plek realiseren waar mensen met kinderen kunnen eten, zonder dat het beschamend wordt als kinderen misschien herrie ­maken; dat was drie jar geleden het idee achter restaurant Stroop. "Nu leek het ons leuk om ook een andere doelgroep aan te spreken," zegt Eline Roozeboom. Daarom zetten ze ­samen met de naastgelegen brouwerij Friekens een biertuin op.

Langs de houten schuttingen groeit hop en verdeeld over het gras van de tuin staan houten picknicktafels. Roozeboom: "Het lekkere van de tuin is dat je heel vrij bent. Je kunt bijvoorbeeld ook eens een vuurtje stoken als je dat wilt."

Pannenkoeken
Proost heeft twee bieren van Friekens op de tap: een 'Normaal Amsterdams Pilsje' kost €4,10. Voor de liefhebber van een wat zwaarder biertje is er ook de 'Amsterdam Pale Ale' voor dezelfde prijs.

Natuurlijk kun je zo bij het aanpalende pannenkoekenrestaurant binnenlopen om een pannenkoek te eten, maar biertuin Proost biedt ook ­gerechtjes aan. Brood met kruidenboter, aioli en hummus is er voor €6,75, en voor de grotere trek staat er een burger op het menu (€15,50).

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam

Tips? open@parool.nl

Biertuin Proost

Meteorenweg 272

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over